Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  I fredags togs mannen i 35-årsåldern in till förhör misstänkt för narkotikabrott, och på lördagen anhölls han för mord. Bild: Anna Svanberg

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Misstänkt för mordet i Högsbo häktas

  Runt lunchtid på tisdagen beslutade Göteborgs Tingsrätt att häkta den man i 35-årsåldern som sedan i lördags suttit anhållen misstänkt för att ha mördat Eddie Svensson i Högsbo. Han häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och narkotikabrott.

  Den 9 mars hittades Eddie Svensson, 31, död i sitt hem i Högsbo. I fredags togs mannen i 35-årsåldern in till förhör misstänkt för narkotikabrott, och på lördagen anhölls han för mord.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Han hämtades in tillsammans med en misstänkt medgärningsman gällande narkotikabrott. Under lördagen delgavs han misstanke även om mord, berättar kammaråklagare Håkan Johansson, som i övrigt inte vill uttala sig mer om ärendet.

  Mordmisstankarna grundas på teknisk bevisning från brottsplatsen, uppgav polisen under måndagen.

  LÄS MER: Man gripen misstänkt för mordet i Högsbo

  Mord och narkotikabrott

  Åklagaren yrkade att han ska förklaras häktad på sannolika skäl misstänkt för mord den 8 mars i år. Han häktas även för narkotikabrott den 5 till 8 juni i år.

  Mannen häktas på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

  – Nu är han häktad och nu fortsätter utredningen med full styrka. Men av hänsyn till utredningen och de inblandade kan jag inte kommentera varken bevisningen eller utredningen, säger kammaråklagare Håkan Johansson.

  GP har tidigare berättat att den misstänkte har ett kriminellt förflutet och flera gånger tidigare dömts för grova våldsbrott.

  LÄS MER: Misstänkte mördaren tidigare dömd

  Förnekar brott

  Mannen är inte delgiven misstanke för mordförsöket på Riksdalersgatan i Högsbo i december förra året. Det rörde sig om en snarlik händelse som utspelade sig några kvarter från Eddie Svenssons bostad.

  Den gärningen fortsätter dock utredas av samma grupp poliser som utreder mordet på Eddie.

  Det finns heller inget i utredningen som tyder på att den anhållne mannen kände målsäganden.

  Den misstänkte förnekar brott och bestrider häktningsyrkandet.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.