Sent på onsdagskvällen var polisbevakningen intensiv utanför akutintaget på Östra sjukhuset.
Sent på onsdagskvällen var polisbevakningen intensiv utanför akutintaget på Östra sjukhuset.

Misstänkt dråpförsök - fyra kvar på sjukhus

ANNONS
|

Polisen larmades till en gård på Bäckebolslyckan vid Selma Lagerlöfs torg vid 19-tiden på onsdagskvällen. Där fanns en man med skador. Samtidigt fick polisen ett samtal från Östra sjukhuset, dit tre män hade tagit sig på egen hand.

Enligt polis som GP pratade med på onsdagskvällen har de fyra männen deltagit i någon form av uppgörelse i Backa. Männen har fått svåra skador i bråket och är såväl brottsoffer som misstänkta gärningsmän. Bråket ska ha skett utomhus. Alla fyra greps vid Östra sjukhuset misstänkta för mord- alternativt dråpförsök.

Polisen vill inte gå in på om männen sedan tidigare är kända av polisen. Varför bråket har startat är ännu oklart.

ANNONS

– När vi förhör dem får vi se vad vi kommer fram till, vad som ligger bakom det här, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Enligt uppgift till GP hade de tre männen skottskador, vilket förnekas av polisen:

- Jag har inte fått bekräftat att det varit några skjutvapen inblandade, säter Thomas Fuxborg.

Enligt en polis som hanterade ärendet på onsdagskvällen var situationen kaotisk, med en mängd pågående och planerade åtgärder.

GP träffade på onsdagskvällen en besökare till sjukhuset som berättade att en stor polisstyrka strax före klockan 20 befann sig på sjukhusets parkering där de tycktes bevaka en parkerad suv-bil. Denna uppges senare ha blivit bortbogserad av polisen.

ANNONS