På bilden bärgas motorcykeln bort från platsen som spärrades av där polisjakten avslutades.
På bilden bärgas motorcykeln bort från platsen som spärrades av där polisjakten avslutades. Bild: Läsarbild

Misstänks ha försökt köra på polis

Två personer har förts till sjukhus efter att polisen jagat en lätt motorcykel i Kortedala. Jakten ska ha tagit slut i en rondell där en civil polisbil hade ställt sig för att genskjuta de misstänkta. Innan kraschen misstänks mc-föraren ha vänt under jakten och försökt köra på en polisman.

ANNONS
|

Strax innan klockan 17.00 under tisdagseftermiddagen inleddes en jakt på en lätt motorcykel i Kortedala i Göteborg.

Enligt vittnen till händelsen ska en polismotorcykel då jagat efter två unga personer utan hjälm som färdades på en lätt motorcykel.

I höjd med en rondell längs Kortedalavägen ska jakten ha tagit slut där en civil polisbil stod och väntade.

Vände och körde rätt mot polisman

Polisens presstalesperson Ulla Brehm bekräftar att ett förföljande inleddes efter en lätt mc som två, för polisen kända unga män utan hjälm, färdades på.

– En mc-polis känner igen personerna och bestämmer sig för att kontrollera dem. När de inte stannar inleds ett förföljande på behörigt avstånd, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Under tiden jakten pågick ska mc-polisens fordon fått punktering.

– Då stannar han och och ställer vid vägkanten. Föraren på den lätta mc:n vänder då och försöker köra på polismannen som är alert och lyckas undkomma, säger Ulla Brehm.

Jakten återupptogs efter det då en annan mc-polis fortsatte att jaga efter de två misstänkta männen.

– Det här kommuniceras via radion och då har vi en bil i området som ställer sig strategiskt där vi tror att de ska köra, när de mycket riktigt kommer där försöker de undkomma polisen och de kör då in i sidan på polisbilen, säger Ulla Brehm.

Körda i ambulans till sjukhus

I samband med händelsen ska de två personerna på den jagade mc:n ha skadats. Den ene personen ska ha drabbats av något form av benbrott.

– Den personen körs direkt i ambulans till sjukhus. Den andra personen haltar, men vill absolut inte följa med till sjukhus. Då fattar vi misstanke om att han är påverkad av narkotika och han tas därför med till sjukhus för provtagning.

Under själva jakten ska någon av de misstänkta männen också ha kastat ifrån sig något som misstänks vara narkotika. Under kvällen har misstänkt narkotika anträffats längs färdvägen för jakten.

ANNONS

– Det finns i nuläget flera brottsmisstankar. Dels vårdslöshet i trafik och misstankar om narkotikabrott, men även försök till misshandel på polismannen. Sedan får vi se om det kan bli tal om ytterligare brottsmisstankar, säger Ulla Brehm.

De misstänka männen är enligt polisen i 20-25-årsåldern.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är skadeläget mannen som drabbades av svårast skador efter kraschen allvarligt men stabilt.

ANNONS