Misstänks för mordet på Luna – har släppts

Två personer har, vid olika tillfällen, under de senaste åren suttit anhållna misstänkta för mordet på Luna, 4, och ytterligare tre personer. Sedan har de släppts. I veckan anhölls en tredje person. Nu har även han släppts. – Jag anser inte att det finns tillräckliga skäl för häktning, säger kammaråklagare Stina Lundqvist.

ANNONS
|

Vid lunchtid på onsdagen anhölls en man i 30-årsåldern misstänkt för mord på fyra personer, ett brott som inträffade den 12 juni 2015.

Då exploderade en bil i rondellen vid Torslanda brandstation. I bilen satt fyraåriga Luna tillsammans med sin pappa och ytterligare två personer.

LÄS MER:En anhållen efter bilbombsmorden i Torslanda – då Luna, 4, dog

LÄS MER:Lunas mamma: "Det räcker nu!"

Anhållna har släppts

Under åren har åklagaren anhållit två personer misstänkta för morden men de har senare släppts.

I onsdags anhölls en tredje person. När GP var i kontakt med kammaråklagare Stina Lundqvist på torsdagen ville hon inte gå in på om bevisningen var starkare denna gång och om det räckte till att begära honom häktad.

ANNONS

Men på fredagen kom beskedet att mannen släppts, detta klockan 15.40.

– Jag anser inte att det finns tillräckliga skäl för häktning, säger Stina Lundqvist och fortsätter. – Han är fortfarande misstänkt.

LÄS MER:Torslandabomben: Misstänkt släppt efter två dygn

LÄS MER:Fyraåriga Lunas mördare tros vara död

Flera inblandade

Utredarna tror att det är flera personer inblandade i morden:

– Vi tror att sex, sju, åtta män eller kanske ännu fler haft roller i det här mordet. Det är många som utgjort olika länkar i kedjan, förklarade Stina Lundqvist i september i år.

ANNONS