Alexia Agersten kramar hårt om sin katt Boston. Natten mot lördag hittade hon grannkatten Sally svårt misshandlad utanför bostaden i Sävedalen
Alexia Agersten kramar hårt om sin katt Boston. Natten mot lördag hittade hon grannkatten Sally svårt misshandlad utanför bostaden i Sävedalen

Misshandlad katt fick avlivas hos veterinär

Någon ville katten Sally illa. Den treåriga honan hittades svårt misshandlad utanför sitt hem i Sävedalen. Hennes skador var så allvarliga att familjen tvingades avliva sin familjemedlem.

ANNONS
|

Alexia Agersten är fortfarande chockad. Natten mot lördag fann hon grannkatten Sally svårt sargad utanför lägenhetshuset i Sävedalen.

– Sally blödde kraftigt och jag lyfte på hennes svans. Hon var väldigt skadad, svansen var helt av. Det jag såg kommer jag aldrig någonsin att glömma, berättar hon.

Alexia väckte Sallys ägare, Peter Werme och hans tre söner. När familjen kom till Blå stjärnans djursjukhus avlivades Sally omgående.

– Vi ville inte att hon skulle lida mer. Sally hade så ont att hon stundtals tuppade av, säger Peter Werme.

Veterinären konstaterade att det inte handlade om någon olycka. Någon hade snittat den treåriga katthonan från bakbenet ända upp till svansroten. I veterinärjournalen står att brottet på svansen troligen orsakats av ett mycket kraftigt ryck eller drag.

ANNONS

Att det är någon som misshandlat Sally är Peter Werme övertygad om.

– Jag ångrar nästan att jag bad att få se henne efter att hon avlivats. Det finns inga som helst tvivel om att detta orsakats av en ond människa. Veterinären sa att det var det värsta de sett, säger han.

Saknaden efter Sally är stor hemma hos familjen Werme.

–Hon var vår familjemedlem. Jag är van vid att hon kommer varje morgon och slår med tassarna mot ansiktet för att väcka mig, säger Peter Werme.

Tonen i hans röst förändras när han fortsätter.

– Jag hoppas verkligen att den som gjorde detta straffas med dålig karma eller på något annat sätt. Hur kan någon göra så här, det är helt ofattbart.

Alexia Agersten har skrivit på Facebook om det hemska som hänt. Inlägget har nu delats över 5 000 gånger.

– Det är viktigt att boende häromkring får reda på vad som hänt så att de är uppmärksamma. Jag kommer aldrig att släppa ut min katt, säger hon.

Händelsen är anmäld till både länsstyrelsen och polisen. Poliskommissarie Geir Hogstad har tidigare arbetat med just djuranmälningar. Han uppger för GP att anmälningarna om djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen ligger på ett drygt hundratal per år i Storgöteborg.

ANNONS

–De ärenden som har diskuterats mest detsenaste året är köttbullar och korv som preparerats med glykol, men då har det mer handlat om hundar som drabbats. Vi har haft några historier med katter genom åren, men de är ändå rätt så ovanliga, säger Geir Hogstad.

ANNONS