Ministern träffar inte Yuusuf Warsames mamma

Barnministern Åsa Regnér åkte till Göteborg för att vara med på ett krismöte rörande granatattacken i Biskopsgården. Men familjen till offret - Yuusuf Warsame, 8 - får inte träffa ministern. – Jag förstår ingenting, säger en anhörig till GP.

ANNONS
|

En handgranat kastades in i en lägenhet i Biskopsgården under natten till måndag.

Flera personer befann sig inne i lägenheten. En av dem var den åttaårige Yuusuf Warsame som dog vid attacken.

– Det är ett oskyldigt liv. Det är fruktansvärt det som hände honom. Familjen är fortfarande i chock, säger en anhörig till familjen.

LÄS MER: Yuusuf Warsames anhöriga: "Ett oskyldigt liv"

Ministern till Göteborg på krismöte

På tisdagen meddelade barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér att hon skulle komma till Göteborg för ett krismöte med socialtjänsten och Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

När GP pratar med den anhöriga till Yuusuf Warsame är han glad över att barnministern Åsa Regnér skulle komma till Göteborg.

ANNONS

Han säger gång på gång att det är viktigt att politiker engagerar sig i det som hänt för att det inte ska hända igen.

Träffar inte familjen

Den anhörige berättar att familjen hoppades på att få en pratstund med ministern.

Men något möte blir det inte.

– Åsa Regnér kommer att framföra sina kondoleanser på telefon. Det är det som kommer att ske, säger hennes pressekreterare Joanna Abrahamsson.

Varför träffar man dem inte när man ändå åkt till Göteborg?

– Det är det här som är möjligt i eftermiddag så det är det som hon kommer att göra. Det är det som jag kan säga.

Familjen är upprörda över att hon inte tar sig den tiden.

– Nu vet inte jag om vi har pratat med samma person men vi har pratat med en person i familjen och vi har kommit överens om att barnministern kommer att framföra sina kondoleanser på telefon. Det är det jag kan säga.

LÄS MER: Pappan: "Ska ta reda på vad som hände"

Hade velat ha fem minuter med ministern

Men den familjemedlem, som säger sig ha haft kontakt med ministerns kontaktpersoner, är inte nöjd.

Han berättar att Yuusuf Warsames mamma och den kvinna som är skriven på adressen där attacken skedde hade hoppats på att få en pratstund med Åsa Regnér.

ANNONS

– Varför vill hon inte träffa dem? Jag förstår ingenting. Det är precis det vi är ute efter. Det är ju familjen som är drabbad. Biskopsgården är också drabbad men det är familjen specifikt det handlar om. De förtjänar att få träffa henne.

Han konstaterar att det inte hade handlat om så många minuter.

– Hon har åkt hela vägen hit. Fem minuter. Tio minuter max. Ge en varm kram och säga att man beklagar och att man är jätteledsen för det som hänt. Ochatt de ska göra allt de kan för att det inte ska hända igen, säger mannen.

Efter attÅsa Regnér varit i kontakt med familjen kontaktar hennes pressekreterare GP och berättar att de pratat med en kontaktperson till familjen.

– Hon har framfört sina kondoleanser och varit tydlig med att den personen ska framföra ministerns starka medkänsla i den här svåra situationen just till den hör pojkens föräldrar och syskon, sägerJoanna Abrahamsson.

ANNONS