Mikael ställs öga mot öga med Postnord – i SVT

Mikael Hjörnhedes krig mot Postnord fortsätter. På torsdagskvällen möter han Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman i en direktsändning i SVT. – Det kan bli som en dysfunktionell släktmiddag, säger programledaren Belinda Olsson.

ANNONS
|

Efter GP:s artiklar om leveranshaveriet som drabbat Mikael Hjörnhede från Kungälv möter han ikväll Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman i SVT:s program "Opinon Live".

Under våren ochsommaren har Mikaelvid fyra tillfällen suttit hemma och väntat på leveranser från Postnord och har vidlika många tillfällen blivit besviken.

Varje gång har hanockså fått beskedom att hans paket inte har kunnat levereraspå grund av att han inte var hemma.

LÄS OCKSÅ:Efter Mikaels krigsförklaring – Postnord hittade hans cyklar

"Vill veta vad de håller på med"

Efter GP:s första artikel bestämde Mikael Hjörnhede sig för att förklara krig mot den statliga Postleverantören. Något som ledde till att Postnord dagen efter artikeln meddelade att de hade hittat hans två cyklar som dessförinnan varit spårlöst försvunna i över en månad.

ANNONS

Mikael är långt ifrån ensam om att ha drabbats av felaktiga eller uteblivna leveranseroch Postnord har det senaste året möts av stark kritik från så väl kunder som från näringsminister Mikael Damberg (S). När "Opinion Live" ikväll tar upp haveriettill debatt har Mikael Hjörnhede bjudits in till studion där även Postnords nytillsatta kommunikationsdirektör Thomas Backteman alltså medverkar.

– Jag vill veta vad fan de håller på med. Jag orkar inte vara arg längre, det har jag varit hela sommaren, men något är väldigt fel hos Postnord och jag vill veta hur det kan ha blivit så här. Jag köper att det blir fel ibland, men inte att det blir det 100 procent av gångerna, säger Mikael.

LÄS OCKSÅ:Mikaelsouttröttliga kamp mot Postnord

Han berättar också att han själv har tagit fram en åtgärdsplan för hur Postnords arbete kan förbättras. Planen kallar han för "Postnord version 2.0".

– Jag har filat på lite saker de skulle kunna göra och tänker berätta vad jag kommit fram till, säger Mikael.

Belinda: "Dags att Postnord möter sina kunder"

Debatten ikväll leds av programledaren Belinda Olsson. Hon berättar att SVT återigen har valt att lyfta frågan om hur Postnord klarar av sitt uppdrag då kunderna fortsatt rasar mot det statliga bolaget.

ANNONS

– Det här är en fråga som fortsatt är väldigt aktuell. Dels har ni skrivit om det här och SVT har också gjort en granskning som visar att det inte har hänt så mycket trots att Postnord tidigare utlovatförbättringar. Vi hade en Postnord-debatt för ett år sedanmed väldigt missnöjda människor. Vi ser att det fortsatt finns ett stort missnöje och vi tycker därföratt det är dags att Postnord fårmötasina kunder, säger Belinda Olsson.

Kvällens debatt leds av programledaren Belinda Olsson. FOTO: TT

Mikael Hjörnhede berättar att han ser fram emot debatten, men att han hade önskat att även näringsminister Mikael Damberg skulle ha medverkat.

– Han har ju tidigare ställt ett ultimatum om att Postnord måste bli bättre. Jag skulle vilja höra mer om det. När ska egentligen regeringen agera? Jag jobbar själv en del med upphandlingar och om ett företag inte levererar blir det konsekvenser, säger Hjörnhede.

Belinda Olsson berättar att näringsministern har erbjudits att medverka i kvällens debatt men att han har tackat nej. Mikael Damberg har däremotlämnat en skriftlig kommentar som kommer att läsas upp i programmet.

Trots att ministern inte medverkar hoppas Belinda på en bra debatt med mycket känslor.

– Postnords kommunikationsdirektör ska ha heder för att han möter Mikael och de andra kunderna som kommer att vara med.Det kan bli som en dysfunktionell släktmiddag, sägerBelinda Olsson.

ANNONS

Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman har tidigare i veckan sagt till Göteborgs-Postenatt bolaget tar kritiken på största allvar. Han har även kallat det oacceptabelt att kunder gång på gång har suttit hemma och väntat på paket som aldrig har dykt upp.

"Opinion Live" sänds i SVT1 klockan 22.00 under torsdagskvällen.

ANNONS