Bild: TT/Arkivbild
Bild: TT/Arkivbild

MFF:s spelarbuss vandaliserad i Göteborg

I går eftermiddag åkte MFF:s spelartrupp upp till Göteborg för den allsvenska premiären. Men redan under fredagskvällen utsattes spelarbussen för vandalisering.

ANNONS
|

Fjolårets rivalmöte mellan IFK Göteborg och Malmö avslutades med kaos. Inkastade bangers, kastade hörnflaggor och inspringande hockeyspelare är vad som lever kvar i minnet, snarare än fotbollskvalitén på planen. Nu skakar en skandal redan mötet - innan det ens börjat.

Malmö FF:s spelarbuss vandaliserades under fredagskvällen.

Bussen stod parkerad utanför hotell där spelarna är inkvarterade inför det allsvenska premiärmötet mot IFK Göteborg.

Någon gång under kvällen har bussen sedan vandaliserats av en eller flera gärningsmän, skriver Kvällsposten. Minst en ruta ska ha krossats i samband med skadegörelsen och Malmö FF har polisanmält händelsen.

Ersättningsbuss insatt

- Det stämmer att vi fått in en anmälan om skadegörelse utanför hotellet. Någon gång mellan 22-23 har några rutor blivit sönderslagna på bussen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

På hotellet bor både spelare och supportrar från Malmö, och under fredagskvällen ska en grupp på 15-20 personer dykt upp utanför hotellet och bråk ska ha uppstått mellan de två grupperingarna.

- De försvann sedan från platsen, och när polisen kom dit så visade det sig att några rutor var söderslagna, säger Hans Lippens.

Bussen har nu transporterats bort för reparation och en ersättningsbuss har satts in för att kunna transportera spelarna.

Ingen har gripits för skadegörelsen.

ANNONS