Mejlen som visar kafékedjans krav

ANNONS
|

Vi skulle kunna kalla dem för "friskbidragare". Det är den typen av personal som kafékedjan Le Pain Français efterfrågar.

Efter att ha läst igenom hundratals mejl mellan kafékedjan och Leif Ståhl så får man en tydlig bild av vad det är för krav som ställs på personalen.

Duktiga, med bra självförtroende och som jobbar hårt. Och just det, de ska ha bidrag också.

Här är utdrag ur några av de mejl som har skickats från olika personalchefer och ägaren Markus Samuelsson på Le Pain Français till Leif Ståhl på arbetsförmedlingen i Gamlestaden.

"Hej Leif... pratade med Markus och han tyckte att du skulle gå igenom några riktigt bra cv:s till oss, i stället för att skicka ut en massa folk... dom du skickar har inte alla hästar hemma om man säger så"

ANNONS

"...du får gå igenom dom personerna som du skickar till oss lite bättre inte några (stolpskott)"

"Tjejen var helt lam. En person som gillar läsa böcker kanske inte var det bästa för oss. Detta var en sådan person."

"Det finns jävligt mkt folk!! Hitta hellre rätt personer!!!"

"Ha det gött hoppas du lärt dig hur man bemöter arbetsgivare hahaha" (Från Markus Samuelsson till Leif Ståhl)

I början av granskningen skickade vi ett mejl med frågor till bröderna Samuelsson, där vi ställde allmänna frågor om arbetsmiljö och personalpolitik på kaféet.

Detta mejl skickades omedelbart vidare till Leif Ståhl, med följande formulering:

"Hej att tänka på! Känns som en tratt, kör lite enkla övergripande frågor för att sedan lägga in de knivigare. Frågan är vad är syftet med artikeln! Vilka andra källor? Allt är väldigt diffust och bygger kring det vi prata om: arbetsmiljö och relation till Arbetsförmedlingen."

På GP:s fråga om varför Markus Samuelsson skickade mejlet till Leif Ståhl svarar han, via mejl:

"Tidigare i år hade vi en incident med en person som hade en tidsbegränsad anställning och som kom till oss genom arbetsförmedlingen. I samband med att anställningen avslutades sa personen att han/hon skulle smutskasta oss och arbetsförmedlingen. Eftersom Leif Ståhl var kontaktperson informerade vi honom om detta. När vi sedan fick mejlet från er vidarebefordrade vi det till honom."

ANNONS

Leif Ståhl vill fortfarande inte svara på frågor från oss.

ANNONS