Helene Odenjung med Liberala partikamrater på valvakan på Irish Embassy.
Helene Odenjung med Liberala partikamrater på valvakan på Irish Embassy. Bild: Robert Andersson

Medvind för Liberalerna i Göteborg

Liberalerna i Göteborg känner medvind även om de ser ut att gå tillbaka något i kommunalvalet. Men det kommer att bli rörigt framöver, konstaterar Helene Odenjung, Liberalernas gruppledare i Göteborg.

ANNONS
|

–Vi har känt medvind under de senaste veckorna. Fler medlemmar som vill ta strid för liberala värden och mot extremism och populism, säger kommunalrådet Helene Odenjung (L).

Vid 23-tiden såg Liberalerna ut att få 7,3 procent av rösterna.

Inga tecken på väljarflykt

Förra valet blev resultatet för Folkpartiet som man då hette 8,1 procent, och partiet ser i skrivande stund ut att ha klarat sig hyfsat från väljarflykt.

–Vi har känt en stark medvind under vår kampanj och att människor vill engagera sig mot extremism, säger Helene Odenjung.

Men hon är bekymrad över SD:s lokala ökning, även om den ligger lägre än på riksnivå.

ANNONS

"Andra frågor viktigare än Västlänken"

Demokraterna går starkt fram.

Hur kommer det att se ut när du går till jobbet på måndag?

–Vi får se hur det utvecklar sig, men det kommer att bli rörigt, konstaterar hon.

–Demokraterna ville göra Västlänken till en folkomröstningsfråga, så med valresultatet kan vi ju säga att vi har fått ett slutligt besked. Det visar sig att det finns många andra frågor som göteborgarna tycker är viktigare, säger Helene Odenjung.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS