McDonalds lämnar Angered: "Självklart tråkigt"

I nästan 30 år har Angeredsborna kunnat beställa Big Mac och Happy Meal i McDonalds-restaurangen på torget. Nu är den tiden förbi.
– Självklart är det tråkigt, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds.

ANNONS
|

McDonalds-restaurangen i Angered centrum slog upp portarna i augusti 1990 och sedan dess har otaliga burgare lämnat stekborden och tagit plats i hungriga magar. Men nu får Angeredsborna köpa sina burgare på annat håll då restaurangen stängts, vilket Göteborg Direkt var först att rapportera om.

– Att se över lägen för våra restauranger är någonting vi gör kontinuerligt, vi anpassar oss efter var gästerna finns. I och med de stora investeringar som ligger framför oss, vad gäller att modernisera upplevelsen på restaurangerna, är det viktigt att säkerställa att vi investerar i rätt lägen, säger Henrik Nerell, presschef för McDonalds i Sverige.

ANNONS
Henrik Nerell, presschef för McDonalds i Sverige.
Henrik Nerell, presschef för McDonalds i Sverige. Bild: Pressbild

Under de kommande åren ska McDonalds öppna omkring 100 nya restauranger i Norden, varav en betydande andel i Sverige.

Varför är Angered inte rätt läge?

– Det vi tittar på är kostnadsläge och framtida potential, det är rent affärsmässigt, säger Henrik Nerell.

Går restaurangen inte tillräckligt bra?

– Den går bra, men när man tittar på hur mycket som måste investeras är det svårt att få den kalkylen att gå ihop. Att inte utvecklas går inte i en konsumentnära bransch.

Satsar på nytt koncept

De investeringar Henrik Nerell pratar om handlar om att modernisera McDonalds-restaurangerna, vilket i huvudsak handlar om tre faktorer.

• Digitala skärmar där kunden själv har möjlighet att genomföra sin beställning.

• Mat som tillagas på beställning, vilket möjliggör en större och mer varierad meny.

• Servering vid borden.

Huruvida någon av de 100 nya restaurangerna kan hamna i närheten av Angered kan presschefen i dagsläget inte svara på.

– Men det är absolut inte otänkbart att det blir nya restauranger i Göteborgsområdet, säger Henrik Nerell.

"Självklart tråkigt"

Han har själv arbetat på McDonalds i Angered i sin ungdom, under restaurangens första år i början av 90-talet. Han beskriver de åren som en rolig tid.

Känns det inte tråkigt att restaurangen nu stänger?

ANNONS

– Det är alltid tråkigt att stänga en restaurang som funnits i många år, så självklart är det tråkigt. Samtidigt måste man titta nyktert på verksamheten och fatta affärsmässiga beslut, säger Henrik Nerell.

Alla medarbetare i Angered ska, enligt Henrik Nerell, ha fått jobb på andra restauranger som ägs av samma franchisetagare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS