Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/13

Masskrock i Göteborg skapade trafikkaos

Flera bilar krockade under lördagskvällen på E6 vid Gullbergsmotet i Göteborg. Ett stort räddningspådrag pågick på platsen. Två personer fördes till sjukhus efter olyckan.

Olyckan inträffade precis innan Tingstadstunneln vid Gullbergsmotet på E6 i Göteborg. 

– Fyra bilar har krockat, flera personer sitter fastklämda. Just nu håller räddningstjänsten på att få ut någon, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

E6 var helt avstängd i norrgående riktning efter olyckan. 

– Det är lite rörigt på platsen, bilarna står kors och tvärs, E6 är totalt avstängd i norrgående riktning, säger Lotta Molander, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Sågar upp taket

Vid 20.45 var fyra ambulanser på platsen. Flera personer fick plockas ut av räddningstjänsten då de satt fastklämda.

– Vi har plockat ut flera personer men jag vet inte hur många. Men det är just nu en kvar som vi försöker få loss, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänst. 

– Vi har en säker losstagning på ett fordon och det är fortfarande avspärrat. Vi sågar upp taket, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Vittnet Michael Westergren står på en tågbro i närheten och överblickar olyckan.

– Vi ser all stillastående trafik och en massa blåljus som blinkar, säger Michael Westergren.

Stor räddningsinsats

Enligt ett annat vittne GP har pratat med är det ett stort pådrag på platsen.

– Jag har stått här i ungefär 40 minuter nu, det är en bil som står över vägen. Det är många ambulanser och mycket polis här, det är fyra polisbilar, fem ambulanser och tre räddningstjänst där, säger vittnet. 

Samtidigt inträffade ytterligare en olycka mellan tre bilar vid Liseberg, i närheten av Örgrytemotet. Ingen person behövde föras till sjukhus i det fallet.

– Vi inväntar polis i nuläget, vi har två bilar som behöver bärgas, men det är inte helt avstängt, säger Lotta Molander. 

Två förda till sjukhus

Vid halv-tio tiden meddelade räddningstjänsten att de lämnat olycksplatsen vid Gullbergsmotet och att alla bilar har bärgats. Trafiken var åter igång.

Även polis har lämnat platsen.

– Det var trafikkaos då, men det löste upp sig efter att vi lämnade platsen, säger vakthavande befäl Johan Ljung. 

Två personer har förts med ambulans till sjukhus. Tre bilar bärgades. Enligt polisen uppgifter hade ingen skadats allvarligt.

Mest läst