Maskerade tjuvar flydde genom uppsågat hål

Tre maskerade tjuvar sågade upp en ingång till en affär i Sisjön och stal stora mängder tobak till ett okänt värde under natten till måndagen. Därefter smet personerna från platsen i en falskskyltad bil.

ANNONS
|

Vid 02-tvåtiden i natt fick polisen ett larm om att tre gärningsmän hade plundrat en affär i Sisjön, Göteborg.Vittnen såg när flera maskerade personer med hjälp av en vinkelslip försökte ta sig in på Coop Forums lokaler på Hantverksvägen.

Polis och väktare larmades till platsen.

– När väktare kommer fram kan de se hur personer kommer ut från byggnaden via ett hål som de sågat upp ur jalusierna. Sedan hoppar gärningsmännen in i en bil och körfrån platsen, bekräftar Christer Fuxborg, polisens pressinformatör i region Väst.

En omfattande sökinsats påbörjades. Polisen skickade ut ett larm om den aktuella bilen eftersom ingen såg åt vilken riktning den åkte.

ANNONS

– Man har även lämnat ett släp på brottsplatsen. Det har tagits i beslag för teknisk undersökning. Man har kommit över tobaksvaror, men till ett okänt belopp eftersom affäreninte hunnit göra någon inventering ännu, förtydligar Fuxborg.

Ingen har gripits.Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

– Vi har inget spaningsresultat, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ingen personal befann sig i butiken under inbrottet. Polisen kommer nu att göra en teknisk undersökning på platsen.

ANNONS