Man skjuten i ryggen i Göteborg - dog av sina skador

ANNONS

Den skjutne mannen var i 20-årsåldern och kördes vid 18.30-tiden i ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Polisen uppgav att han blivit skjuten.

– Han har blivit skjuten i ryggen i södra Biskopsgården klockan 18.34 och är förd till sjukhus allvarligt skadad, berättade Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst efter larmet om skjutningen.

Mannen anträffades enligt Hansson i en trappuppgång i området. Brottsplatsen där han blev skjuten var emellertid till en början inte lokaliserad.

– Vi har inte hittatbrottsplatsen med säkerhet än, saJoakim Hansson vid 20-tiden på kvällen under juldagen.

En person greps under natten och han senare anhållits av åklagare. Polisen är förtegen om detaljerna kring den misstänkte och hänvisar till förundersökningssekretess.

ANNONS

Massiv polisinsats

En massivpolisinsats pågick under söndagskvällen ijakten efter gärningsmannen eller gärningsmännen som ligger bakom den brutala attacken.

– Vi har flera patruller på platsen och vi undersöker även andra platser, sa polisens presstalesperson Jenny Widén, som också berättar att trapphuset där mannen hittades har spärrats av.

Kan vara gängrelaterat

Enligt polisen är det möjligt att skottlossningen har kopplingar till den pågående gängkonfliken i Göteborg.

– Så kan det vara, men vi vill inte låsa oss vid någon teori just nu, utan arbetar brett, sa Jenny Widén.

Sahlgrenska universitetssjukhuset pressjour uppgav vid 21-tiden på söndagskvällen att mannen vårdades för livshotande skador. Klockan 23.30 meddelade polisen att den unge mannen hade dött av sina skador.

Hittat bevis för skottlossning

Under söndagskvällen sökte polisen av flera innergårdar på Blidvädersgatan i Göteborg. Där misstänker polisen att mannen blev skjuten.

En kriminalsökshund sökte bland annatav en gräsmatta utanför en lekplats. Poliser med ficklampor vandrade även runt i bostadsområdet och sökte efter bevis. Till en början förbryllades polisen av att man inte hittade några spår från skottlossningen vid platsen.

– Vi vet inte var han har blivit skjuten. Vi vet ju vem den skjutne är, men det är lite märkligt att vi inte kan hitta var det har hänt, berättade en polisman vid platsen.

ANNONS

Senare uppgav samme polisman för GP att man trodde sig ha hittat brottsplatsen efter att stora delar av en innergård i bostadsområdet spärrats på Blidvädersgatan. Innanför avspärrningsbanden ligger en lekplats, några buskage och gräsmattor. Polisen markerade också ut någon form av bevis genom att placera en genomskinlig plastkopp över det.

– Du tittar på det vi tror är brottsplatsen just nu, berättade polismannen och nickade mot avspärrningsbanden på innergården.

Polismannen uppgav att polisen gjort fynd som indikerade att det var på den aktuella gården som mannen hade blivit skjuten.

– Men vad det är vi hittat kan jag inte gå in på.

Flera poliser gick vid 23-tiden fortfarande runt med ficklampor och lyste på fastigheternas fasader. Sedan fortsatte manknacka dörr i området.

Vittnet: Hörde flera smällar

Polisen knackade under kvällen även dörr i området. Hur många skott den skjutne mannen hade träffats av ville polisen inte uppge under söndagskvällen. Ett vittne berättade för GP att hon hört ett antal misstänkte ljud.

– Jag hörde flera smällar, mer än så vill jag inte säga, jag vill inte försvåra polisens utredning, berättade kvinnan efter att ha hörts av flera poliser.

Ett annat vittne som bor på innergården, som polisen nu betraktar som mordplatsen, sa att hon först trodde att hon hörde fyrverkerier.

ANNONS

– Men nu när jag vet att någon har blivit skjuten precis här utanför känns det helt sjukt. Det är väldigt obehagligt. Jag hoppas han klarar sig, det känns hemskt, berättade den boende innan polisen hade gått ut med dödsbeskedet.

Vet du mer, är du på plats, har du bilder att skicka till oss?

Mejla GP på webbred@gp.se.

Mms:a eller sms:a till nummer: 72010

Tipstelefonen: 031-17 20 10

ANNONS