Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

POLIS-AVSPC384RRAT
En man hittades skjuten på gatan under natten till måndag i Kållered. Bild: Johan Nilsson/TT

Man skjuten i Kållered

Strax efter midnatt under natten till måndag larmades polisen till en misstänkt skottlossning i Kållered. En man hittades där skjuten och fördes till sjukhus.
– Det är en person som har hittat en skadad man med vad han uppfattar som en skottskada, säger Ulla Brehm vid polisen efter händelsen.

Polisen larmades om en misstänkt skottlossning i Kållered efter att en man hittats skadad strax efter midnatt. En person som var på väg till sin bil i området hittade den skadade mannen liggandes på gatan och larmade SOS.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Han kom gåendes och hittar en man som verkar vara skjuten. Men anmälaren har inte sett eller hört någon gärningsman, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Personen ska ha påträffats på gamla riksvägen mellan Kållered och Mölndal.

Det var till en början oklart om det rörde sig om en skottskada, något som polisen kunde bekräfta först på måndagsmorgonen.

– Det var en skottskada i överkroppen och mannen är förd till sjukhus, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen vid halv sex tiden på måndagsmorgonen.

Platsen spärrades under natten av för undersökning och enligt polisen hölls förhör.

Kan vara relaterat till annat mord

Vid 19.30-tiden på söndagskvällen sköts en man i 35-årsåldern till döds i en bil i Guldheden i Göteborg. Till en början uteslöt polisen inte att händelserna kunde vara relaterade till varandra.

Under måndagsförmiddagen uppgav dock polisens presstalesman Tommy Nyman att det inte finns något som i nuläget pekar på att de båda skjutningarna har ett samband.

På måndagsmorgonen var tillståndet för den skjutne mannen enligt Sahlgrenskas universitetssjukhusets presskommunikatör allvarligt men stabilt.

Mest läst