Man misstänkt för kidnappning i Göteborg

En man har anhållits misstänkt för att ha kidnappat, rånat, och hotat en annan man i Göteborgsområdet i mitten av juni. Den misstänkte har nu anhållits efter att polisen spanat efter honom under sommaren. – Polisen har spanat för att få fram en identitet på den tilltalade, säger kammaråklagare Anna Rapphed.

ANNONS
|

Den misstänkta kidnappningen inträffade den 16 juni i somras. Efter att den målsägande mannen släpptes fri efter några timmar anmälde han händelsen till polisen. Händelsen ska ha inträffat i bland annat Mölndal.

– Det har hänt delvis i Mölndal men även i andra delar runt om i Göteborg. Det är en målsägande som anmäler att han blivit bortförd och utsatt för brott, men han är inte längre försvunnen och har återkommit och anmält det här till polisen. Under timmarna han var bortfördska hanenligt vad han själv uppger också utsatts för brott, säger Anna Rapphed.

Hämtades in till förhör

Då den drabbade mannen inte visste vad hans misstänkte kidnappare hette har polisen under sommaren bedrivit spaning för att kunna fastställa en identitet på den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS

Efter att polisen fick fram en identitet fattade Anna Rapphed den här veckan beslut om att hämta in den misstänkte kidnapparen till förhör - ettförhör som senare ledde till att han anhölls misstänkt för olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak, utpressning och rån.

Åklagaren är i nuläget företagen om vilka tänkbara motiv som kan tänkas ligga bakom händelsen. Exakt vad som hände under timmarna mannen ska ha varit bortförd vill Rapphedheller inte gå in på.

– Det vill jag att den tilltalade själv ska få berätta om innan det når pressen. Vi är väldigt tidigt i utredningen, det här handlar om allvarliga brott.

Inte slumpmässigt offer

Den misstänkte gärningsmannen och offret ska enligt Rapphed inte ha haft någon närmare relation.

– Det är inte ett slumpmässigt valtoffer, men den målsägande visste inte namnet på den tilltalade. De har träffats vid något tidigare tillfälle men är inte närmare bekanta med varandra, säger åklagaren.

Anna Rapphed vill inte kommentera om den misstänkte mannen är känd av polisen sedan tidigare. Av det som framgått så här långt under utredningen är ingen av de inblandade personerna medlem i någon kriminell organisation.

– Det är inget som jag fått någon information om i det här målet i alla fall. Så det här handlar inte om något sådant vad jagvet, säger Anna Rapphed.

ANNONS
ANNONS