Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: TT/GP

Man misstänkt för 19-årings död släppt

Åklagare beslutade under torsdagen att släppa den man som suttit häktad sedan början av juli, misstänkt för vållande till annans död efter ett bråk i centrala Göteborg. Men brottsmisstanken kvarstår.

ANNONS
|

Den man i 45-års åldern som suttit häktad misstänkt för att ha vållat 19-årige Ahmed Husseins död under ett bråk tidigare i juli, där den sistnämnde drunknade i kanalen, har släppts från häktet. Detta efter beslut från åklagaren.

– Förundersökningen är inte klar, vi väntar på att få in några analyser som dröjer. Därför har jag bedömt att det är inte proportionerligt att mannen sitter häktat längre, säger Kammaråklagare James von Reis.

Misstankarna kvarstår

LÄS MER:19-årige Ahmed drunknade i kanalen – nu riktar hans familj kritik mot polisen

Enligt honom är mannen fortfarande misstänkt för vållande till annans död.

– Misstanken kvarstår. Men jag kan inte se att han kan försvåra utredningen längre, vilket man befarade på goda grunder inledningsvis. Men nu är så mycket utredning säkrad att jag inte tror det längre. Därför finns det inget häktningsskäl längre, säger James von Reis.

ANNONS

Enligt honom kommer analyserna att dröja några månader till och sedan kommer beslutet i åtalsfrågan.

LÄS MER:Efter dödsfallet – polisen börjar kameraövervaka Brunnsparken

Avled tre dagar efter bråket

Det var den 7 juli som polisen larmades om ett bråk mellan två män vid Brunnsparken i centrala Göteborg. I tumultet föll båda männen ner i kanalen.

När polisen kom fram hade en av männen flytt från platsen medan den andre, som senare visar sig vara Ahmed, hämtades upp medvetslös från botten. Han fördes till sjukhus men avled tre dagar senare.

LÄS MER:Man som hamnade i kanal vid bråk har avlidit

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS