Man misstänks för brutal våldtäkt

En man i de övre tonåren åtalas för en brutal våldtäkt av en kvinna i Mölndal i somras. Mannen misstänks även för att ha slagit kvinnan med kniv och knytnävar och hotat att döda henne.

ANNONS
|

Den misstänkta våldtäkten inträffade den 8 juni i somras. Enligt åklagarens uppfattning tvingade mannen först kvinnan till oralsex innan han därefter tvingade henne till vaginalt samlag.

Mannen misstänks även för att ha slagit kvinnan i huvudet med skaftet på en kniv, tagit strypgrepp på henne, med knytnävar slagit henne på rumpan och slagit henne på revbenen när hon låg ner på marken.

Mannen misstänks även för att ha hotat att döda kvinnan om hon inte öppnade en applikation i sin mobiltelefon.

Finns teknisk bevisning

Efter den misstänkta våldtäkten i juni misstänks mannen för att senare samma månad vid tre olika tillfällen ha hotat att döda kvinnan via olika typer av telefonmeddelanden.

ANNONS

Den misstänkte tonåringen nekar till brotten han misstänks för. I åklagarens bevisning mot mannen finns bland annat textkonversationer mellan honom och den målsägande kvinnan. Även en ljudfil från tillfället då kvinnan misstänks ha våldtagits väntas att spelas upp under den kommande rättegången dit åklagaren också väntas kalla ett vittne till händelsen.

Även tekniskbevisning i form av spår från mannen efter den misstänktavåldtäkten har säkrats av polisen.

GP har sökt åklagaren i målet utan framgång.

ANNONS