Man skuren i halsen vid nattklubben Valand

En man i 20-årsåldern blev i natt skuren i halsen vid nattklubben Valand i centrala Göteborg under fredagsnatten. Mannen fördes kraftigt blödande i ambulans till sjukhus. Två män är greps misstänkta för mordförsök. En av dem anhölls senare under dagen misstänkt för grov misshandel - den andre släpptes.

ANNONS
|

Vid halv tre-tiden på fredagsnatten skars en ung man i halsen vid nattklubben Valand i centrala Göteborg. Efter att ett bråk uppstått vid nattklubbens rökruta ska en man i 20-årsåldern blivit skuren i halsen.

–Han blödde ganska ymnigt från halsen och avfördes till sjukhus i ambulans, säger Andreas Bengtsson, kommissarie vid polisens larm- och ledningscentral i region Väst.

Två personer gripna

Ordningsvakter på nattklubben hade uppmärksammat ett bråk i närheten av entrén och ingripit väldigt snabbt och gripit två misstänkta gärningsmän. Två personer, en man i 40-årsåldern och en man i 20-årsåldern, togs över av polis som anlände kort efteråt.

Valand: "Jobbar förebyggande"

– Det har skett utanför nattklubben och inte inne i lokalerna. Vi ska sammanfatta vad som hänt och vilka eventuella åtgärder vi ska göra om vi brustit i något - men som jag ser det nu är det tvärtom, ordningsvakter ingrep väldigt snabbt, säger Anders Marklund, vd på Valand, och fortsätter:

ANNONS

– Sedan får polisutredningen reda ut vad som hänt, det är de som gör utredningen och inte vi. Vihar ett tätt samarbete med myndigheter och jobbar alltid förebyggande.

"Gjort beslag"

Enligt Gunilla Gustafsson, gruppchef vid polisens ledningscentral, är polisen gjort beslag vid platsen. Om det handlar om det misstänkta brottsvapnet kan Gustafsson inte svara på.

– Jag kan se att vi har gjort beslag, men vad det är kan jag inte se där jag sitter nu, säger Gunilla Gustafsson.

Händelsen rubricerades till en början som ettmisstänkt mordförsök. Senare under lördagen ändras rubriceringen till grov misshandel.

Någon form av stickvapen

Under tidiga lördagsmorgonen kunde den skadade mannen lämna sjukhuset.

De initiala uppgifterna var att det rört sig om en kniv, något som polisen reviderade under lördagsförmiddagen.

– Det är ett vasst föremål, men det är inte en kniv, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Senare under dagen meddelade polisen att en mannen i 40-årsåldern anhållits misstänkt för attacken. Hans kamrat släpptes då också på fri fot.

Vet du mer? Vardu på plats? Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS