Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man hittad skjuten i Göteborg

Polis har larmades under tisdagskvällen till ett område i Hjällbo efter att en man hittats skjuten utomhus. Mannen hade träffats av flera skott och fördes till sjukhus.
– Han är skadad i båda benen och en arm, säger Ulla Brehm vid polisen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 21 under tisdagskvällen som polisen fick in samtal om att det varit en skottlossning i Hjällbo och att någon var skjuten. Väl på plats påträffades en skottskadad man utomhus. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Den skadade mannen ska vara i 20-årsåldern och har förts till sjukhus. Mannen ska inte ha varit livshotande skadad.

– Han var vid medvetande. De uppgifter vi har är att han är skadad i båda benen och en arm, sa Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

Kameror kontrolleras

En stor polisinsats inleddes vid platsen under kvällen och polisen spärrade av ett område i anslutning till en förskola där mannen hittades.

ANNONS

– Vittnen ska ha sett några personer springa från platsen i riktning mot Hjällbo centrum i samband med skottlossningen, sa Ulla Brehm efter händelsen.

Hon uppmanade även eventuella vittnen till händelsen att kontakta polisen.

En teknisk undersökning har utförts under kvällen och natten.

Det finns ännu ingen gripen eller misstänkt, men polis på plats har sett över övervakningskameror som ska finnas i området.

– De ställen där vi tror att det kan finnas övervakningskameror är vi och kontrollerar nu, sa Ulla Brehm i natt.

Avspärrningar minskade

Polis var även på plats på Sahlgrenska under kvällen för att så fort som möjligt prata med den skadade mannen.

– Men mig veterligen är han inte hörd än, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst, vid halv sex på onsdagsmorgonen.

Han berättade att det avspärrade området är minskat till att bara gälla själva brottsplatsen. Den mindre avspärrningen kvarstår även på onsdagsmorgonen.

ANNONS