Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

POLIS+AVSP%C3%84RRAT
Under tidig lördagsmorgon inkom ett larm till polisen. En man hade hittats svårt skadad i närheten av Backaplan på Hisingen i Göteborg. Bild: Johan Nilsson/TT

Man har attackerats med kniv på Backaplan

Under tidig lördagsmorgon inkom ett larm till polisen. En man hade hittats svårt skadad i närheten av Backaplan på Hisingen i Göteborg.
– Har har förts till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande knivskador, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Vid 04.41 på lördagsmorgonen larmades polisen till Backaplan i Göteborg. En man i 30-årsåldern med stickskador hade då hittats på platsen. Han uppgav att tre personer misshandlat honom.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi vet ärligt talat inte särskilt mycket om händelsen just nu, det föreligger en del språkförbistringar. Men vi misstänker att han blivit knivskuren, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen i region Väst strax efter larmet.

Mannen fördes till Sahlgrenska med allvarliga knivskador. Vid 10-tiden meddelade Sahlgrenska att läget för mannen är stabilt.

Polisen rubricerar nu händelsen som mord- alternativt dråpförsök. Under morgonen har flera vittnen till händelsen hörts av polis. Ingen misstänkt ska ha plockats in på förhör ännu.

– Vi har fått namn på de tre misstänkta gärningsmännen och kommer att kalla in dem till förhör. Den knivskadade mannen ska ha hamnat i bråk med de tre andra. Alla fyra verkar känna varandra, säger Thomas Fuxborg.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Mest läst