Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Under tidig lördagsmorgon inkom ett larm till polisen. En man hade hittats svårt skadad i närheten av Backaplan på Hisingen i Göteborg. Bild: Johan Nilsson/TT

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Man har attackerats med kniv på Backaplan

  Under tidig lördagsmorgon inkom ett larm till polisen. En man hade hittats svårt skadad i närheten av Backaplan på Hisingen i Göteborg.
  – Har har förts till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande knivskador, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

  Vid 04.41 på lördagsmorgonen larmades polisen till Backaplan i Göteborg. En man i 30-årsåldern med stickskador hade då hittats på platsen. Han uppgav att tre personer misshandlat honom.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi vet ärligt talat inte särskilt mycket om händelsen just nu, det föreligger en del språkförbistringar. Men vi misstänker att han blivit knivskuren, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen i region Väst strax efter larmet.

  Mannen fördes till Sahlgrenska med allvarliga knivskador. Vid 10-tiden meddelade Sahlgrenska att läget för mannen är stabilt.

  Polisen rubricerar nu händelsen som mord- alternativt dråpförsök. Under morgonen har flera vittnen till händelsen hörts av polis. Ingen misstänkt ska ha plockats in på förhör ännu.

  – Vi har fått namn på de tre misstänkta gärningsmännen och kommer att kalla in dem till förhör. Den knivskadade mannen ska ha hamnat i bråk med de tre andra. Alla fyra verkar känna varandra, säger Thomas Fuxborg.

  Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.