Man häktad misstänkt för mordbrand i Majorna

I helgen fick boende evakueras i ett landshövdingehus efter att en brand brutit ut. På tisdagen häktades en man på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Den misstänkte nekar till brottet, enligt åklagaren.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan fyra under natten till lördag som ett landshövdingehus i Majorna började brinna. Branden ska ha startat i ett soprum och ett 30-tal personer fick evakueras efter att branden spridit sig både på bottenplan, andra våningen och upp på vinden. Innan räddningstjänsten lyckades släcka branden fanns även spridningsrisk till flera av de gamla landshövdingehusen i området.

Redan klockan 10 på lördagsförmiddagen anhölls en man i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Greps timmarna efter branden

– Vi har arbetat med förundersökning under morgonen och efter förhör med vittnen har det framkommit uppgifter som har gjort att den här mannen har hämtats till förhör, sa polisens presstalesperson Jenny Widén på lördagen.

ANNONS

På tisdagen häktades den misstänkte mannen. Han häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

LÄS OCKSÅ: Boende evakuerade efter storbrand

Åklagare Martin Claesson, som leder förundersökningen, vill dock inte gå in på några detaljer utan hänvisar till förundersökningssekretess.

– En person har blivit häktad på sannolika skäl för grov mordbrand. Mer än så kan jag inte säga, säger han.

Förnekar brott

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar i Göteborgs tingsrätt på tisdagen.

LÄS OCKSÅ: Brandmannen hyllar allmänheten efter branden

Nu har åklagaren två veckor på sig att väcka åtal.

– Det är det normala vid sådan här brottslighet. Men jag kan inte säga när eller om det kommer tas beslut om åtal, säger Martin Claesson.

GP har varit i kontakt med mannens advokat, Alfhild Mark-Andersch. Hon säger att hennes klient nekar till brott men har i övrigt inga fler kommentarer att lämna i nuläget.

ANNONS