Bild: TT
Bild: TT

Man grovt misshandlad på spårvagn

En medelålders man har anhållits efter ett våldsamt slagsmål vid Axel Dahlströms torg i Högsbo i natt. Den anhållne misstänks nu bland annat för grov misshandel och övergrepp i rättssak. – Vi är på väg för att höra de inblandade, säger polisinspektör Mats Olsson.

ANNONS
|

Bråket mellan männenska enligt polisen har inletts runt midnatt mot måndagen.

– Det har börjat på en spårvagn och sedan fortsatt vid Axel Dahlströms torg. Den ene av dem har fått stryk och blivit hotad, säger Mats Olsson, polisinspektör vid polisen iStorgöteborg syd.

Den misstänkte mannen greps efter slagsmålet och anhölls vid 05-tiden under måndagsmorgonen misstänkt för grov misshandel, övergrepp i rättssak, samtolaga hot.

Kända av polisen

Enligt Mats Olsson är de inblandade kända av både varandra och polisen sedan tidigare.

– De är inte helt obekanta för oss i alla fall, säger Olsson.

Vilken typ av tidigare konflikt rubriceringen övergrepp i rättssak rör vill polisinspektören i nuläget inte gå in.

ANNONS

Hur själva den misstänkt grova misshandel har gått till hade utredaren inte heller någon detaljeradkunskap om när GP var i kontakt med honom vid 13-tiden på måndagseftermiddagen.

Kan ha fångatspå film

– Jag vet faktiskt inte om det har använts något tillhygge eller inte. Vi har precis fått det här till oss och är på väg för att höra de inblandade. Jag vet inte hur allvarligt skadad den målsägande är, men han är så pass skickatt vi kan prata med honom, säger utredaren.

Polisen har under måndagenbland annat begärt utmaterial från övervakningskameror ombord på spårvagnen där konflikten mellan männen ska ha inletts.

– Som jag ser det borde det här inte vara ett jättekrångligt ärende för oss, säger Mats Olsson.

ANNONS