Man greps på Landvetter med 50 000 euro i kontanter

När mannen i 25-årsåldern landade med flyget från Frankrike stoppades han i en kontroll. Då hittades drygt 50 000 euro i kontanter i hans ägo. – Han har varit i Monaco, säger kammaråklagare Johan Udén men vill inte gå närmare in på vad mannen gjort där. Nu har han häktats misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

ANNONS
|

Klockan 15.45 i söndags greps en man i 25-årsåldern på Landvetter flygplats. Han hade då landat med ett flyg som kom från Frankrike.

Vid en kontroll hittade man drygt 50 000 euro i kontanter i mannens ägo.

Varför intresserade man sig för honom?

– Jag vet inte riktigt. De har sina sållningsinstrument. Men de beslutade sig för att kontrollera honom, säger kammaråklagare Johan Udén och fortsätter.

– Och då började man kolla på hans konton och så, så nu han är misstänkt utifrån det och innehavet av kontanter.

Sitter häktad

På tisdagen begärdes mannen häktad. I häktningsframställan framgår det att brottet misstänks ha begåtts mellan den 24 och 29 oktober.

ANNONS

På onsdagen hölls häktningsförhandlingen och då beslutade rätten att häkta honom misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

– Han har varit i Monaco men vad han hade gjort... Nej, jag ska inte gå in på vad han sagt i förhör, säger Johan Udén men berättar att mannen nekar till brott.

Är han dömd för brott sedan tidigare?

– Inte för något allvarligt och han är inte känd i Göteborg i alla fall. Han är bosatt i Uppsala, säger Johan Udén.

GP söker mannens advokat.

ANNONS