Man dog på charterplan till Landvetter

En äldre man dog på en flight mellan Kanarieöarna och Göteborg. Piloten ska ha skyndat på resan men inte hunnit fram till Landvetter, skriver GT.– Läkare fanns bland passagerarna och de gjorde sitt allra bästa för att rädda hans liv, säger Apollos Ann-Sofie Olsson till GP.

ANNONS
|

Det var på ett charterflyg mellan spanska Las Palmas och Göteborg som händelsen inträffade, skriver GT. Mannen, som är svensk medborgare, ska ha varit sjuk redan när han gick på planet, enligt uppgifter till GT. Men under resan ska mannen ha blivit akut sämre.

– Det fanns läkare ombord på planet bland passagerarna, och de gjorde sitt allra bästa, säger Ann-Sofie Olsson vid resebolaget Apollos presstjänst till Göteborgs-Posten på söndagen.

Mannens liv gick dock inte att rädda.

– Det är väldigt, väldigt sorgligt, säger Olsson.

Enligt GT, som pratat med Swedavias pressjour, försökte piloten hinna fram till Landvetter innan dödsfallet. Planet som ha landat vid 21.35 enligt tidtabellen, kom i stället till Landvetter vid 20.45. Men man hann ändå inte landa innan mannen avled.

ANNONS

– Passageraren dödförklarades i luften, säger Johan Live vid Swedavias pressjour, till GT.

Enligt Apollo övervägde man på flyget att försöka landa på en annan flygplats, men fann att man inte sparade någon tid på det. Mannens närmaste anhörig är underrättad om dödsfallet, skriver GT.

ANNONS