Exakt vad som orsakat mannens död är ännu oklart.
Exakt vad som orsakat mannens död är ännu oklart. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Man dog i polisens förvar i Göteborg

En man i 55-årsåldern anträffades livlös i polisens förvar. Tidigare under natten hade han blivit omhändertagen för berusning i centrala Göteborg.

ANNONS
|

Under natten till fredagen omhändertogs en man av polisen då han påträffades berusad i centrala Göteborg. Vid den första kontrollen påträffades mannen livlös i förvaret. Livräddning påbörjades och ambulans tillkallades men mannens liv gick inte att rädda.

Kontrollerna ska enligt rutin genomföras var femtonde minut, om det inte finns särskilda skäl till annat.

Enligt Hans Lippens, polisens presstalesperson i Västra Götaland, ska mannen ha varit kontaktbar när han omhändertogs av patrull.

– En speciell enhet kommer att utreda vad det är som har hänt, de kommer även hålla förhör med patrullen som tog in mannen, säger Hans Lippens.

ANNONS

"Väldigt beklagligt"

En anmälan har upprättats enligt rutin och handläggs av sektionen för särskilda utredningar.

Utöver patrullen ska förhör hållas med den som var ansvarigt befäl under natten, samt personen som hade ansvar för tillsynen i förvaret, enligt polisen.

– Det är väldigt beklagligt det som har hänt. Det är inte speciellt vanligt att detta händer, kanske någon gång per år i samband med att någon tas in för berusning, säger Hans Lippens.

Polisen inväntar besked från rättsmedicinsk undersökning för att fastställa vad det var som orsakade mannens död.

ANNONS