Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man attackerad med verktyg – misstänkt ringde SOS

En man attackerades under tisdagskvällen med något form av stickvapen i en lägenhet i Göteborg. Händelsen utreds som en grov misshandel.
– Anledningen att vi åker dit är att personen som vi nu har gripen misstänkt för brottet själv kontaktade SOS Alarm, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

En man har gripits misstänkt för grov misshandel i Göteborg. Enligt polisen ringde mannen själv till SOS Alarm klockan 19.18 på tisdagskvällen vilket gjorde att patruller åkte till platsen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Han uppger att han allvarligt har skadat eller dödat en person i den aktuella lägenheten och det är därför vi åker dit, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Till en början rubricerades händelsen som ett mord- alternativt dråpförsök.

Offret körd i ambulans till sjukhus

– Men det har kommit fram uppgifter nu som gör att det istället rubriceras som en grov misshandel, den skadade är inte så allvarligt skadad som det först befarades, säger Stefan Gustafsson.

Brottet som polisen nu utreder misstänks ha inträffat i lägenheten där den skadade mannen anträffades och där den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern, greps.

Lägenheten ligger i Lundby på Hisingen. Den skadade mannen, som är i 50-årsåldern, kördes efter attacken i ambulans till sjukhus.

Kniv hittad i lägenheten

Polisen uppger fortsatt att själva gripandet av den misstänkte mannen gick odramatiskt till. Inne i lägenheten där brottet tros ha begåtts har polisen under kvällen hittat något form av verktyg som troligen har använts som ett stickvapen.

– Till början kom det in som att det handlade om en kniv, men det är troligen något annat form av verktyg som har använts som ett stickvapen, säger Stefan Gustafsson.

Skadeläget för den attackerade personen är i nuläget oklart för polisen.

– Till en början är ju uppfattningen att han är allvarligt skadad baserat på vad mannen som ringer SOS säger. Sedan gör ambulanspersonalen en annan bedömning, men mer detaljer än så har jag inte, säger Stefan Gustafsson.

Presstalesmannen berättar fortsatt att polisen troligen kommer att spärra av den aktuella lägenheten.

– Jag har inte fått de uppgifterna än, men det ligger nära till hands att tro att vi kommer att genomföra en teknisk brottsplatsundersökning för att få en klarare bild av vad som har hänt, säger presstalesmannen.

Oklart motiv

Något tänkbart motiv till attacken kände Gustafsson inte till vid 20.30-tiden.

– Jag har bara de initiala uppgifterna om vad som har hänt och inte så mycket mer i nuläget, säger han.

Den misstänkte mannen kommer nu att förhöras av polisen, en patrull kommer även att åka till sjukhuset där offret vårdas för att prata med honom när hans hälsoläge tillåter det.

Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour uppger för GP att de inte kommer att kunna kommentera mannens skadeläge under tisdagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.