En man i 25-årsåldern hämtades in av polisens insatsstyrka under måndagsmorgonen.
En man i 25-årsåldern hämtades in av polisens insatsstyrka under måndagsmorgonen. Bild: Johan Nilsson/TT

Man anhållen i sin frånvaro – söktes av insatsstyrkan

Tidigt i morse gick polisens insatsstyrka in i en lägenheten i Kungälv för att hämta in en man i 25-årsåldern till förhör. Mannen är nu anhållen i sin frånvaro misstänkt för utpressning.
– Det här har startat i Guldheden där en person har uppfattat det som att en man mot sin vilja satte sig i en bil, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Klockan 05.49 tog polisen beslut om att genomföra en husrannsakan och hämta in tre personer till förhör från en lägenhet i centrala Kungälv.

Insatsen genomfördes av polisens regionala insatsstyrka, tidigare kallad piketen, som utrustade med sköldar tog sig upp till lägenheten, vilket Kungälvs-Posten var för att rapportera om.

Startade i Guldheden

Enligt polisens genomfördes insatsen efter att en person larmade polisen om att en man mot sin egen vilja satte sig i en bil i Guldheden tidigare under natten tillsammans med tre andra män.

– Det handlar om en kille som har varit skyldig folk pengar. Det slutade med att han betalade och släpptes i Kungälv, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS

Ett vittne till händelsen berättar för GP att flera polisbilar sågs i närheten av den aktuella lägenheten med motorerna igång innan själva husrannsakan genomfördes i Kungälv. Lägenheten visade sig vara tom på folk och senare under dagen anhölls en man med koppling till lägenheten i sin frånvaro – misstänkt för utpressning.

– Det handlar alltså om en person som är misstänkt. Vi genomförde husrannsakan för att hämta in tre personer till förhör, men det var inga där, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har under måndagen inlett en förundersökning med rubriceringen utpressning.

Med tanke på att insatsstyrkan genomförde husrannsakan, befarade ni att det kunde befinnas beväpnade personer i bostaden?

– När vi pratar om brottet utpressning kan det vara så att det handlar om personer med våldskapital och insatsstyrkan hjälpte oss med det, säger Thomas Fuxborg.

Polisen söker nu efter den misstänkte mannen. Hur man gör det kan Thomas Fuxborg i nuläget inte svara på.

– Han ska ju in, men på vilket sätt vi försöker hitta honom vet jag faktiskt inte.

Thomas Fuxborg berättar att det eventuellt kan komma att tillkomma fler brottsmisstankar.

– Personen som larmade oss har uppfattat det som att den målsägande inte följde med i bilen frivilligt. Är det så kan det komma att bli tal om misstankar om även människorov, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS
ANNONS