Man anhållen för båtbranden

ANNONS
|

Vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen grep polisen en man på socialkontoret på Höstvädersgatan i Biskopsgården. Mannen, som är född 1975, hämtades till förhör. Han anhölls två timmar senare.

Det finns misstankar om att han är den person som ett vittne sett vid Gullbergskajen när branden startade på onsdagskvällen.

- Misstankarna mot mannen har stärkts efter förhör och han anhölls på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, säger Anna Rosenberg, informatör vid polisen i Göteborg.

Fartyget GA Skytte används som socialt boende för hemlösa och hade nio platser upptagna. När branden bröt ut i en av hytterna fanns tre personer ombord. Det gör att polisen rubricerar brottet som grov mordbrand.

ANNONS

När räddningstjänsten kom till platsen vid halv åtta på onsdagskvällen fanns ingen kvar på båten. Tre rökdykare gick ombord och strax därefter skakades båten av en explosion, troligen orsakad av brandgaser. Rökdykarna befann sig på våningen ovanför och ingen kom till skada.

Vid lunchtid på torsdagen vällde vit brandrök fortfarande ut från fartyget och ut över Göta älv. Ett tiotal brandmän arbetade med släckningen.

Uppgiften om att flaskor med acetylengas skulle finnas ombord visade sig inte stämma och risken för ytterligare explosioner avblåstes. Istället var arbetet i första hand inriktat på att stabilisera fartyget.

- Det är en kantring på båten så vi fyller med skum i ena änden och pumpar ut vatten i den andra. Vi vill inte att båten välter, sade räddningsledare Per Nyqvist.

Under släckningens mest intensiva fas deltog omkring 45 brandmän i arbetet. Räddningstjänsten räknar med att släckningen fortsätter till fredag morgon.

ANNONS