Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Spårvagnarna blir mer sällsynta under lördagskvällen. Personalbrist gör att flera avgångar ställs in. Bild: Jonas Lindstedt

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Många inställda avgångar efter personalbrist

Ska du hem från krogen i kväll gäller det att ha koll på om vagnen går. Många avgångar i spårvagnstrafiken ställs nämligen in under lördagskvällen på grund av personalbrist.

Det är mycket färre vagnar i trafik den här lördagen än normalt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det påverkar rätt mycket. Normalt är det 95 vagnar ute i trafik, men nu är det 75 vagnar. En hel del är indragna till trafikdygnets slut, säger Göte Andersson på Västtrafiks störningsjour.

Spårvagnstrafiken påverkas över hela staden. Enligt Göteborgs spårvägar har det kört ihop sig med bemanningen på grund av att det är semestertider.

– Det är en kombination av att det är semestertider och att vi har ett stort behov av personal. Den här helgen har det inte riktigt gått att få ihop, säger presstalespersonen Annette Johansson.

Är det svårt att hitta vikarier till sommaren?

– Nej, men det är ett pussel att kombinera semestrar och bemanna turerna. Folk går in på timmar och jobbar extra, och just den här helgen har det inte gått ihop.

Enligt Göteborgs spårvägar kommer det att vara personalbrist under hela helgen, men det är svårt att säga hur det kommer påverka söndagstrafiken. Västtrafiks störningsjour har i nuläget ingen information om att det skulle ställas in avgångar på söndagen.

Information om aktuella avgångar finns i Västtrafiks app, på deras hemsida och i realtidsskyltarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.