Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Lurade student på bostad för att köpa knark

Med hjälp av en falsk lägenhetsannons på Blocket lurade kvinnan till sig 23 500 kronor från en student. Nu åtalas hon misstänkt för bedrägeri.

Det var förra sommaren som kvinnan i 25-årsåldern la ut en annons på Blocket om att hon ville hyra ut sin lägenhet i Kallebäck i andra hand. 

Snart nappade en skånsk student. Efter sms och samtal förde han över två månadshyror plus en depositionsavgift till kvinnan. Men strax därefter började han ana oråd. Bland annat då en annan person stod skriven på lägenheten. Någon som kvinnan påstod var hennes syster. 

Kvinnan skrev vidare att det fanns fler intressenter på lägenheten och krävde därför ytterligare två förskottshyror á 5 000 kronor av studenten. Något som studenten till slut också förde över. 

Erkänner i förhör

Kvinnan skrev att hon snart skulle resa till USA och att det därför var bråttom att hyra ut lägenheten. När studenten och hans mamma åkte till Göteborg för att hämta nycklarna skulle därför kvinnans syster möta dem. Men väl på plats fick de vänta förgäves. 

I förhör erkänner kvinnan brottet. Hon säger vidare att hon inte har någon syster boende i den aktuella lägenheten eller att någon USA-resa var inplanerad. 

– Ja, jag har gjort det. Men jag kommer inte ihåg så mycket under den perioden. Jag missbrukade starka tabletter under den tiden, säger hon. 

Vad har du gjort av pengarna? frågar förhörsledaren.

– Knarkat.

Du verkar medveten om att du har gjort det här, har du haft några planer i efterhand?

– Nej, det var en dum idé som jag inte trodde skulle fungera, men det gjorde det. 

Målsägande yrkar på att få pengarna tillbaka. Hur ställer du dig till det?

– Jag har inte 23 500 kronor som jag kan ge men jag vet att det jag gjort är fel och att personen bör få tillbaka pengarna. Jag gick på starka tabletter och var inte mig själv, annars hade jag inte gjort detta, säger hon. 

Mest läst