Lunas mamma: "Det räcker nu!"

För drygt ett år sedan dog Luna, fyra, när en bilbomb detonerade i bilen hon färdades i på Hisingen. I dag dog en åttaåring när en handgranat kastades in genom ett fönster in i en flerfamiljsbostad på Hisingen. – Jag hoppas bara att polisen kommer att göra sitt jobb och stoppa allt. Verkligen, det räcker nu! säger Lunas mamma till GP.

ANNONS
|

I juni 2015, 12 juni för att vara exakt,inträffade ett mord iTorslanda på Hisingen i Göteborg. Mordet hade kopplingar till gängkonflikter men komatt gå till historien som ett av de mest hänsynslösa genom tiderna i Sverige eftersom det utöver tre vuxna män satt en fyraårig liten flicka i bilen som exploderade när en bilbomb utlöstes. En av de vuxna var en man från norra Biskopsgården med gängkopplingar.

Falangen från norra Biskopsgården är densamma ur vilken flera medlemmarblivit dömda för Vår krog & Bar-skjutningen 19mars där två unga män sköts ihjäl och nästan ett dussin personer skadades.

I dag, 22 augusti 2016, dog en åttaårig pojke sedan en handgranat slängts in genom en fönsterruta och landat i en lägenhet där den detonerade. Även dagens händelse misstänks vara en hämndaktion, enligt polisen.

ANNONS

– En av personerna skrivna på adressen är i tingsrätten dömd för mord i rättegången Vår krog och Bar, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

"Må den lilla pojken vila i frid"

GP har varit i kontakt med Lunas mamma som nu vill skicka ett starkt budskap till de kriminella på båda sidorna av konflikten.

–Jag hörde om denhemska händelsen i morse. Må den lilla pojken vila i frid,all styrka till hans familj!

Som drabbad vet hon hur ont det gör som anhörig. Och det spelar inte någon roll vem som är skyldig eller vem som började det hela - det viktigaste just nu är att det hela får ett slut, menar hon:

– Jag hoppas bara att polisen kommer att göra sitt jobb och stoppa allt. Verkligen, det räcker nu!

ANNONS