Lotta Schelin 4/12

ANNONS
|

Vad skall du göra i helgen?

- På lördag morgon åker jag till Montpellier. På söndag har vi match mot våra värsta rivaler - men det är bara vinst som gäller.

Har du något smultronställe i Göteborg med omnejd?

- Jag har många smultronställen, svårt att välja. Men ett ställe jag gillar är Särö Värdshus, litet spa och så - bara komma iväg någon natt - helt underbart.

Vilken är din senaste stora investering?

- Jag har köpt ett hus i Kungsbacka. Köpet är precis klart och det känns jättebra, som en riktigt bra investering.

Har du facebook och vad är din status just nu?

ANNONS

- Jag har facebook, men är ingen facebookare precis. Jag är inte en sådan som har tusen vänner och lägger ut allt som händer mig och allt jag tänker på... Men det är ett jättebra sätt att hålla kontakt med alla därhemma.

Vart går du helst och tar en drink så här års?

- Det gör jag nästan aldrig. Det är sällan jag dricker vin eller sprit. Men en latte tar jag gärna och jag går jättegärna ut och äter middag på något mysigt ställe. Det finns ju en del att välja på här i Lyon, men min favorit är faktiskt ett brasilianskt ställe - Sambahia. De har supergod mat.

Har du någon favoritgöteborgare?

- Det finns jäkla många goa göteborgare, Lasse Kronér är schysst . Men, förresten jag väljer min syster Camilla Schelin. Hon är min favorit.

Vad skulle du göra om du hade makten i Göteborg en dag?

- Det vete tusan... Jo förresten. Jag skulle arrangera en stor jäkla folkfest med en massa fotboll, lika mycket för tjejer som för killar. Festen skulle avslutas på Liseberg, såklart.

Reser du mycket när du är ledig?

- Vi är inte lediga så mycket, bara en dag. Så så himla mycket har jag inte sett av Frankrike. Men jag har varit i Paris och Genève ligger ju inte så långt borta. Men man får se en hel del ändå på alla resor med laget.

ANNONS

Ser damfotbollen annorlunda ut i Frankrike än i Sverige?

- Ja, definitivt. i Sverige är vi mer fokuserade på den fysiska träningen, här är de mycket mer tekniska.

Finns det andra skillnader?

- Folk brukar irritera sig på att jag är tidsoptiminst men det är jag inte alls här nere. Det är både litet avslappnat och störigt med den där dåliga framförhållningen har jag upptäckt.

Hur går det med franskan?

- Den flyter på. Just nu fungerar jag som tolk för Amelie Ryback och de tre norskorna i laget. Det är rätt snurrigt. Jag växlar mellan franska, engelska och svenska och ibland blir det allt på en gång.

Kommer du hem till Sverige över Jul?

- Jajamän. 14 dagar blir det.

Vad har du önskat dig i julklapp?

- Syrran vet. Jag har önskat mig ett Pandoraarmband, ett armband med berlocker som man kan köpa till efter hand.

ANNONS