Bild: Arkivbilder
Bild: Arkivbilder

Liten flicka föll från sjätte våningen

ANNONS
|

Under onsdagsförmiddagen föll en flicka i treårsåldern från sjätte våningen i ett lägenhetshus i Hammarkullen, Göteborg.

– En flicka på två år, hon ska fylla tre. Hon ramlar ut från fönster från sjätte våningen i Hammarkullen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

När polis, ambulans och räddningspersonal kommer till platsen är flickan vaken och talbar.

– Hon tas omhand och förs till Östra barnakuten. Även föräldrarna tas med upp dit, säger Fuxborg.

Landade på asfalten

Enligt polisen ska olyckan ha skett när flickans familj fick ett besök och flickan befann sig i ett rum obevakad en kort stund. Flickan ska då ha klättrat upp på en bänk vid fönstret och sedan vidare upp på fönsterkarmen där hon föll ut genom fönstret. Hon ska ha landat på asfalten vid huset.

ANNONS

– Vi kommer att inleda en förundersökning om vållande till kroppsskada för att utreda vad som har hänt, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har förhört föräldrarna, varit inne i lägenheten och tagit bilder för att hjälpa till i utredningen. Polisen kunde då konstatera att det fanns en bänk placerad under det fönster flickan föll ifrån.

– I nuläget finns inga misstankar om brott, säger Thomas Fuxborg,

Allvarligt skadad

Strax efter lunchtid meddelade Sahlgrenska sjukhuset att flickans tillstånd beskrivs som allvarligt. Exakt vilken omfattning eller typ av skador flickan har vill man dock inte kommentera i nuläget.

– Flickan är i treårsåldern och är allvarligt skadad, säger Anders Berg vid Sahlgrenskas pressjour.

Vid halv tio-tiden på torsdagsmorgonen gav Sahlgrenska en uppdatering om flickans tillstånd.

– Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt, säger Anders Berg.

ANNONS