Lisebergsdramat över

ANNONS

Dramat startade klockan 16.08 på måndagen. Då fastnade den 24 meter höga åkattraktionen Kanonen. Händelsen utlöste stor aktivitet och räddningstjänsten skickade bland annat en stegbil och en annan av sina höjdenheter till nöjesparken.

Enligt GP:S reporter på plats klättrade två personer från Liseberg och en från räddningstjänsten upp för att prata med och lugna ned de 14 personerna i vagnarna. Det utbröt aldrig någon panik och enligt Julia Vasilis, presstalesman för Liseberg, var alla förhållandevis lugna.

Det kunde också GP:S reporter Jan Höglund konstatera. Passagerarna såg ut att ta det inträffade med fattning och flera av dem vinkade ned till publiken. Klockan 17.19 lyckades brandmännen knuffa igång tåget.

ANNONS

De fyra vagnarna åkte baklänges ned mot startplatsen och samtliga vagnar kunde i kontrollerad fart tas ned på marken. Till de unga passagerarnas och deras föräldrars stora glädje.

Direkt efter den lyckliga upplösningen samlades föräldrar, barn och representanter för Liseberg för att prata igenom händelsen. Enligt jourhavande parkchef Anders Fridehäll orsakades händelsen av att vagnarna hamnade i ett jämviktsläge.

- De kom varken framåt eller bakåt utan vagnarna blev helt enkelt stående, säger Anders Fridehäll.

En undersökning av den populära attraktionen kommer nu att göras och Anders Fridehäll utesluter att Kanonen kan vara igång redan på tisdagen.

Ingen av de 14 passagerarna tycks ha skadats fysiskt av händelsen.

Kanonen

ANNONS