Lisa Kristiansen vill hylla spårvagnsföraren som körde näst sista turen av linje 11 under nyårsnatten för att han var så snäll och omtänksam mot resenärerna ombord.
Lisa Kristiansen vill hylla spårvagnsföraren som körde näst sista turen av linje 11 under nyårsnatten för att han var så snäll och omtänksam mot resenärerna ombord. Bild: Privat/Arkiv

Lisas hyllning till spårvagnsföraren på nyårsnatten

När Lisa Kristiansen tog spårvagnen hem sent under nyårsnatten tog föraren hand om en kille som mådde dåligt och väckte sovande passagerare så de inte skulle missa sina hållplatser. Nu vill hon hylla förarens agerande.
– Jag tycker det är fint och att det ska uppmärksammas, säger Lisa Kristiansen.

ANNONS
|

Klockan var efter tre på natten när Lisa Kristiansen och hennes vänner var på väg hem från ett nyårsfirande på Donsö. De bytte från färja till spårvagn vid Saltholmen och lyckades precis hinna med den näst sista turen för linje 11 den natten.

Många av resenärerna ombord på spårvagnen var berusade, men trots det var stämningen lugn och trevlig. Allt tack vare spårvagnsföraren.

– Mannen som körde var väldigt snäll. Det klev på några unga killar, den ena killen mådde ganska dåligt och spydde. Så då ropade han ut att han stannade till för att det är en som mår så dåligt, så gick han bak med vatten och papper till killen och kollade så att allt var bra, säger Lisa Kristiansen.

ANNONS

Efter det ropade föraren ut till de övriga passagerarna att "Nu mår han bättre, gott nytt år" och så fortsatte färden.

– Det är inte ofta man blir mottagen så, han kunde ha struntat i det. Det var väldigt skönt att se att det finns sådana medmänniskor, säger Lisa Kristiansen.

Väckte resenärer

Det var även många resenärer som somnade under den sena resan. Men spårvagnsföraren såg till så att ingen missade sin hållplats. Han gick bland annat fram och väckte några personer som sov för att se efter var de skulle. När Lisas kompis slumrade till väckte han även henne.

– Han stannade till extra vid något stopp för att kolla så att alla som skulle av hade gått av och så att ingen mådde dåligt, säger Lisa Kristiansen.

Både hon och hennes kompisar satt längst fram och sa även till föraren att de uppskattade hans engagemang.

– Det kändes skönt för att det var väldigt många unga på vagnen, många kanske åker hem själva och har druckit alkohol. Man känner att man inte är ensam och att om det skulle hända något så skulle han göra något.

"Hoppas det finns fler som dig"

Lisa Kristiansen tycker att spårvagnsförare borde få mer uppskattning för sitt arbete.

ANNONS

– Jag tycker det är fint och att det ska uppmärksammas när någon verkar tycka om sitt jobb, så de får lite rosor och inte bara törnen.

Hon vill tacka spårvagnsföraren för en bra start på det nya året och hoppas att hyllningen når fram till honom.

– Tack för att du tog dig tiden och för att du var så mån och omtänksam över dina passagerare. Jag hoppas att det finns fler som dig och att du ska veta att det är många som uppskattar det, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS