Brand på Konvaljegatan, Hisingen.
Brand på Konvaljegatan, Hisingen.

Lindriga rökskador efter Lundbybranden

ANNONS
|

Enligt Räddningstjänsten startade branden vid sextiden på lördagskvällen inne i en lägenhet på andra våningen i ett trevåningshus på Konvaljegatan, strax bakom Lundby sjukhus.

- Personen som bodde i lägenheten öppnade ytterdörren och tog sig ut i trapphuset. Det gjorde att rök vällde ut i trappan och in i lägenheten ovanför, säger Bosse Andersson, stabschef vid Räddningstjänsten.

När personal från tre stationer kom till brandplatsen mötte de en man och en kvinna, som varit inne i lägenheten och som snabbt togs om hand och kördes till sjukhus.

- Vi fick hjälpa ytterligare en person ut ur huset. Även denne man hade fått rökskador och fördes i ambulans till sjukhus, säger Bosse Andersson.

ANNONS

Enligt uppgifter från polisen hade de tre enbart fått lindriga rökskador. Polisen skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och sent på lördagskvällen kunde Räddningstjänstens personal lämna Konvaljegatan.

- Det är oklart om de tre skadade kan bo kvar i sina lägenheter. Om de behöver annat boende är det en sak för kommunen, säger Bosse Andersson.

I den brandhärjade fastigheten finns flera tomma lägenheter på grund av pågående renovering.

ANNONS