Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Läsarbild

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lastbilsolycka på E20 stoppade trafiken

  En lastbils släp välte på på E20 utanför Vara under tisdagen. Efter olyckan var det tillfälligt stopp i trafiken i södergående riktning, mot Göteborg. En stund senare kunde trafiken släppas förbi växelvis.

  Larmet om lastbilsolyckan kom in till SOS Alarm 17.40 på tisdagseftermiddagen. Lastbilens släp ska ha vält och hamnat i diket.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Lastbilen står på vägen men släpet ligger i diket, sa Anna-Lena Bergström på Trafikverkets presstjänst, strax efter att olyckan inträffat.

  Olyckan orsakade ett stopp i trafiken i södergående riktning på E20. Trafikverket meddelade klockan 19 att vägen beräknas vara avstängd under större delen av kvällen.

  – Det kan ta upp till fyra timmar att bärga lastbilen, säger Anna-Lena Bergström.

  Trafiken släpptes på växelvis

  Vid 20-tiden uppgav Trafikverket att trafiken på vägen nu släpps förbi växelvis.

  SOS alarm uppger att ingen har förts till sjukhus i samband med olyckan. Även polis larmades till platsen men hade lämnat platsen vid 21-tiden, dock kan man behöva komma tillbaka för att hjälpa till med bärgning.

  – Vi har också en bärgning som kommer dra ut på två timmar, så då kan vi behöva hjälpa till där, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.