Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

PHX_xJYulTN7VccZjypK9s1bpGE.jpg
Bild: Läsarbild

Lastbilsolycka på E20 stoppade trafiken

En lastbils släp välte på på E20 utanför Vara under tisdagen. Efter olyckan var det tillfälligt stopp i trafiken i södergående riktning, mot Göteborg. En stund senare kunde trafiken släppas förbi växelvis.

Larmet om lastbilsolyckan kom in till SOS Alarm 17.40 på tisdagseftermiddagen. Lastbilens släp ska ha vält och hamnat i diket.

– Lastbilen står på vägen men släpet ligger i diket, sa Anna-Lena Bergström på Trafikverkets presstjänst, strax efter att olyckan inträffat.

Olyckan orsakade ett stopp i trafiken i södergående riktning på E20. Trafikverket meddelade klockan 19 att vägen beräknas vara avstängd under större delen av kvällen.

– Det kan ta upp till fyra timmar att bärga lastbilen, säger Anna-Lena Bergström.

Trafiken släpptes på växelvis

Vid 20-tiden uppgav Trafikverket att trafiken på vägen nu släpps förbi växelvis.

SOS alarm uppger att ingen har förts till sjukhus i samband med olyckan. Även polis larmades till platsen men hade lämnat platsen vid 21-tiden, dock kan man behöva komma tillbaka för att hjälpa till med bärgning.

– Vi har också en bärgning som kommer dra ut på två timmar, så då kan vi behöva hjälpa till där, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

Mest läst