Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lastbil med kran har rivit ner kontaktledning

  En lastbil rev ner en kontaktledning och vek en kontaktledningsstolpe vid Bögatan under fredagseftermiddagen. Olyckan kommer att påverka spårvagnstrafiken på linje 5 fram till lördagen.

  Olyckan resulterade i att det under en timme blev stopp i spårvagnstrafiken på några linjer. Linje 3 körde inte mellan Härlanda och Kålltorp och linje 5 körde inte på sträckan mellan Korsvägen och Östra sjukhuset.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det är strömlöst på sträckan. Vi har beställt ersättningsbussar som är på väg ut, sa Anna-Sara Carrazana, störningskoordinator vid Västtrafik, vid 14-tiden på fredagen.

  Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen enligt räddningstjänsten.

  Enligt uppgifter till GP så ska lastbilens förare glömt att fälla in kranen som transporterats och på så sätt rivit ner ledningen.

  Räddningstjänsten larmades till platsen då det eventuellt kunde brinna lite vid och omkring den nedrivna ledningen, men uppgav att det inte ska vara någon risk för spridning.

  – Det har brunnit lite i gräset men det var släckt när vi kom fram, sa Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

  Kommer dröja med lagning

  Strax innan 15 på fredagseftermiddagen meddelade Västtrafik att man åter trafikerade linje 3.

  Enligt Jan Lundin, utredningsledare hos Göteborgs spårvägar, är linje 5 inställd mellan Sankt Sigfrids plan och Östra sjukhuset .

  – Det kommer ta hela dygnet att fixa. Tidigast i morgon bitti kommer spårvagnen gå igen, säger han.

  Under lördagsförmiddagen meddelade Västtrafiks störningsjour att linje 5 har kunnat trafikeras som vanligt sedan klockan 23.15 på fredagskvällen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.