Lastbil körde ner hotellentré i centrala Göteborg – plåt träffade man i huvudet

En lastbil har kraschat in i en hotellentré i centrala Göteborg. I samband med kraschen ramlade delar av ett tak ner – och träffade en förbipasserande i huvudet. Det är, enligt hotelldirektören, en äldre man som skadats och han har förts till sjukhus med oklara skador.

ANNONS
|

Det var vid 15.30-tiden en lastbil körde emot ett hotell i centrala Göteborg, det slutade så illa att en person skadades av plåtbitar som ramlade ner när lastbilen kraschade in i entrétaket.

– Det är en lastbil som kört emot det här hotellet och delar av ett tak har fallit ner. Det är oklart vad som gjort att lastbilen kört in i huset. Vi har polis på plats, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Det handlar om hotellet Radisson Blu Scandinavia och hotelldirektören Jessica Rivle berättar att det handlar om en man som skadats och att han förts till sjukhus.

Lastbilen fastnade i takplåten

Som hon uppfattar det så handlar det om en tragisk olycka.

ANNONS

– Han körde förbi och verkar ha missbedömt hur hög hans lastbil var i förhållande till taket. Det var inte så att han var i närheten av fasaden, men tillräckligt nära för att lastbilen skulle fastna i plåten och dra med sig den ner. Tyvärr så landade en bit av plåten i huvudet på en man. Han hade väldig otur att han råkade gå förbi precis då, men samtidigt har han enorm tur att han lever, säger hon.

Både polis och hotelldirektören berättar att mannen som skadats fått föras till sjukhus med ambulans.

– Ambulans har kallats till platsen och en person ska vara skadad och finns i hotellets reception i väntan på ambulans, säger Ulla Brehm.

Säkerhetsställer entrén

Mannen ska ha förts in i receptionen efter olyckan och inväntat ambulans, enligt polisen. Jessica Rivle bekräftar att ambulansen hämtat mannen.

– Nu har precis ambulans en varit här och tagit med sig den här personen, så det känns jättebra, säger hon vid klockan 16.

Hotellet har spärrat av det olycksdarbbade området och polis är på plats strax efter klockan 16.

– Det vi har gjort nu är att vi har spärrat av med koner. Vi kommer att gå ut och besiktiga plåten så att det inte finns några lösa bitar som kan falla ner. Så vi säkerställer först att entrén inte utgör någon fara för förbipasserande, sägerJessica Rivle.

ANNONS

Sahlgrenska bekräftar att man tagit in mannen.

– Det är en man i 70-årsåldern och hans tillstånd är stabilt, säger Lisa Räng vid Sahlgrenskas pressjour.

Innan lastbilschauffören körde in i entrétaket ska han ha kört ner flera skyltar, enligt GP:s reporter på plats. Föraren är inte misstänkt för något brott, men en polisanmälan kommer att upprättas.

– Man kommer att upprätta en anmälan om vårdslöshet i trafik. Men föraren är inte delgiven detta i nuläget, säger Stefan Gustavsson.

ANNONS