Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Larm om hög smäll i Göteborg

Vittnen har hört av sig till polisen angående en hög smäll som hörts i Lövgärdet i Göteborg. Polis har varit på plats med flera patruller och helikopter med värmekamera, men har inte lyckats hitta någon källa till smällen. Polisen misstänker att det rör sig om bangers eller knallskott.

Under måndagskvällen fick polisen in flera larm om någon form av hög smäll i Lövgärdet.

– Det kom till vår kännedom vid 22.44, inringare sa att de hört en hög smäll, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen region Väst. 

– Vi vet i nuläget inte vad det är för något, säger Johan Josarp.

Ett vittne säger till GP att det small riktigt ordentligt och beskriver händelsen som en explosion. 

– Det lät som om något tappat ett hus eller något annat stort. Många grannar gick ut, säger vittnet och fortsätter:

– Det lät som en stor mörk kaboom. Jag hörde dock inget glas, jag såg eller kände ingen lukt av någon rök. Det lät som en rejäl åska.
 

Många poliser på plats

Polisen var på plats med flera patruller och försökte lokalisera vad smällen kommit ifrån. 

– Vi vet inte vad det är, vi är där och tittar. Det var något liknande häromdagen, någon smäll eller bangers. Sanatoriegatan var det då, nu är vi på Senapsgatan i Lövägrdet. Vi vet i nuläget inte vad det är för något, sa Johan Josarp. 

Ingen person eller byggnad ska ha skadadts i samband med händelsen.
 

Föremål var tidigare eld 

Vid klockan 23.30 uppgav polisen att man hittat någon form av föremål, men det var oklart om det hade med smällen att göra. 

– De har hittat någonting, men om det kan härröra till någon form av smällare eller explosion det vet jag inte, säger Johan Josarp.

Polisen var kvar i området med flera patruller och helikopter till långt in på kvällen. Föremålet som polisen syftade var en plats i terrängen som framkallade värme, vilket hittades av polisens helikopter. Men det visade sig inte ha något samband med smällen. 

– Det var förmodligen någon som hade eldat ris tidigare, så det har inget samband. Det var helikoptern som lokaliserade det med sin värmekamera. 

Strax efter midnatt meddelade polisen att de lämnat platsen. 

– Vi är kvar någonstans i området, men det har gått över i allmän spaning, sa Johan Josarp.
 

"Det skakade till"

Paula Valo  bor i Lövgärdet och satt hemma i sin soffa och kollade på tv när hon hörde smällen.

– Det small något kopiöst, aldrig varit med om något liknande. Jag gick ut på balkongen, men såg inget, hörde inget ljud och kände ingen röklukt eller så.

Hon gick då ut från lägenheten där hon mötte flera chockade grannar som hade samlats på platsen.

– Alla var jättechockade och hade flugit upp ur sofforna. Man kände av trycket av smällen, det skakade till. Det går inte att jämföra med banger, säger Paula Valo.
 

Mystiska smällar tidigare

Detta är andra dagen i rad som polisen larmats om höga smällar. Under natten till måndagen fick polisen in flera samtal om smällar som hörts från olika håll i området kring Härlanda och Kålltorp i Göteborg.

Polisen undersökte olika delar av områdena men lyckades inte hitta källan till smällarna, eller något som tydde på att brott har begåtts. 

– Det finns inget skäl för oss att misstro de som ringt in om smällarna. Någonting har ju hänt, men om det rör sig om ett busstreck eller någon annat, det vet vi inte i nuläget, sade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst, tidigare. 

LÄS ÄVEN: Mystiska smällar i Göteborg under natten

Mest läst