Misstänkt mordbrand på Lilleby camping

Strax efter halv tolv fick polis och räddningstjänst in larm om att en villavagn på Lilleby camping stod i brand. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

ANNONS

Vid kvart i tolv var polis och räddningstjänst på plats och branden, som uppges vara av mindre omfattning, ska vara släckt.

–Enligt räddningstjänsten är det mesta släckt av folk på plats, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Insatsledaren på plats säger till GP att det är för tidigt att säga om det har synts till några personer på området i samband med att det började brinna.

Efter att polisen har kommit till platsen har delar av området spärrats av. Inledningsvis fick bilar som skulle passera campingen passera via en annan väg. Men efter en stund släppte polisen avspärrningen.

ANNONS

- Det var initialt innan vi visste omfattningen av det, säger insatsledaren på platsen.

Utreder mordbrand

Händelsen utreds som misstänkt mordbrand.

–Vi inleder förundersökning om misstänkt mordbrand, eftersom det inte finns någon naturlig brandorsak, säger Tommy Nyman.

–Eftersom vi inte vet har vi inlett en förundersökning om mordbrand. Den kan ha en naturlig orsak, säger insatsledaren på platsen.

Strax efter klockan tolv meddelade polisen att det inte finns någon naturlig brandorsak.

Det finns inga rapporter om personskador.

– Om det var campingpersonalen eller förbipasserande vet jag inte, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Enligt GP:s reporter på plats lämnade räddningstjänsten platsen efter att branden släckts ordentligt och en presenning har hängts upp framför en av villavagnarna.

Villavagnar för nyanlända

Det fattades i slutet på augusti beslut om att bygga 80 villavagnar som skulle användas som bostäder åt nyanlända. Polisen har sedan tidigare inlett en förundersökningefter att GP avslöjat att personer hetsat varandra på nätforum - i samband med bostäderna för nyanlända.

LÄS MER: Därför polisanmäldes inte kommentarerna

Ingenbor på campingenän och polisens insatsledare på platsen vet inte när de ska flytta in

–Det liknar mest en byggarbetsplats här så det är nog en bit framåt, säger hon till GP.

ANNONS

Polisen kommer nu att hålla förhör med de som jobbar på platsen. Man kommer också göra en teknisk undersökning.

ANNONS