Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Lapparna som förgyller göteborgarnas dag

Frida Linds fjortonåriga lillasyster fick en snilleblixt om hur man kan förgylla en annan människas dag. Nu har den goda gärningen uppmärksammats på Facebook och gillats av över 1 500 personer. – När jag visade henne det blev hon alldeles röd i ansiktet, hon var inte beredd på att folk skulle bli så glada, säger Frida Lind.

Frida Linds lillasyster fick en snilleblixt när hon fick i skoluppgift att utföra en god gärning. Tillsammans med en klasskamrat skissade hon på en enkel men också oerhört omtänksam idé, något som Aftonbladet var först med att skriva om. 

– De skrev komplimanger på ett papper och gjorde lappar som man kunde riva av, sedan satte de dessa på olika platser i Göteborg, berättar Frida Lind. 

Satte upp dem i staden

På pappret stod det "Välj en komplimang" och Fridas lillasyster satte under onsdagen upp dessa på en rad olika platser i centrala Göteborg, däribland vid Nordstan, för att förgylla en främlings dag. 

På lapparna stod det saker som bland annat: "Du är fantastisk!", "Du är grymt" och "Du är perfekt som du är!" 

När Fridas lillasyster kom hem och berättade om sitt projekt var storasystern minst sagt stolt. 

– Jag blev så himla glad över det, det var så himla fint, säger Frida Lind och fortsätter: jag kan känna att det inte är så ofta man går förbi och ser en sån här sak och det kan vara lite snålt med kärleksfullhet och glädje i samhället. 

Uppskattas på Facebook

Frida Lind har senare spridit vidare hennes lilla systers glädjespridande budskap vidare på Facebook och inlägget har i dagsläget gillats av över 1 500 personer. 

– När jag visade henne det blev hon alldeles röd i ansiktet, hon var inte beredd på att folk skulle bli så glada, säger Frida Lind. 

Mest läst