Statsminister Stefan Löfven.
Statsminister Stefan Löfven.

Löfven: Delar sorg, chock och vrede

ANNONS
|

Statsminister Stefan Löfven besökte Göteborg och partidistriktets årskongress på lördagseftermiddagen. På biograf Draken talade han om vikten av utbildning inför hundratals partimedlemmar, men han kommenterade också de många skjutningar som direkt och indirekt har drabbat oskyldiga göteborgare.

– Vi måste stå upp mot och aldrig vika oss mot våldet, aldrig. Och därför ökar vi nu insatserna för att bekämpa organiserad brottslighet, men också stävja och förebygga rekryteringen till kriminalitet och begränsa och strypa tillgången till olagliga vapen, säger Stefan Löfven.

De senaste dödsskjutningarna har skakat om stan och på många håll finns det en stor oro för nya dåd.

ANNONS

– Vi kan göra mer, och vi ska göra mer, och vi kan aldrig lätta på den uppgiften. Vi måste hela tiden söka nya vägar att försvåra för brottsligheten, men också jobba med den andra sidan – att skapa fler möjligheter för ungdomar så att de hellre drar sig till det som är bra för dem och samhället, och inte till kriminalitet, säger Stefan Löfven.

– Vi ska se till att människor är trygga. Vi måste bygga ett mer sammanhållet samhälle, det är den bästa vaccinationen mot den här typen av händelser.

Efter dödsskjutningarna på krogen på Vårväderstorget träffade statsministern anhöriga till mordoffren. Inför mötet funderade han mycket på vad han kunde säga, och vad hans ord kunde betyda.

– Jag kan bara ge medmänsklighet och empati. Men det är samtidigt viktigt att uttrycka det, säger han.

– Vi delar alla deras sorg, chock och vrede över det som hänt.

ANNONS