En långtradare lastad med en traktor har kört in i mitträcket på E45.
En långtradare lastad med en traktor har kört in i mitträcket på E45.

Långtradarkrasch på E45

En långtradare lastad med en grävmaskin har kört in i mitträcket i närheten av Jordfallsbron i Ale kommun. Olyckan har ställt till det i trafiken på E45.

ANNONS
LocationAle||

Det var strax efter klockan 13 under torsdagen som räddningstjänsten larmades till Jordfallsbron i Ale kommun.

– Det är en singelolycka. En långtradare som har kört in i mitträcket, säger Anna Zander, teamledare vid SOS Alarm Göteborg.

Långtradaren ska vara lastad med traktorer, berättar Anna Zander. Både räddningstjänst och ambulans är på plats – ännu har ingen lastats på ambulansen.

Trafikverket meddelar att ett körfält ska vara påverkat vid olycksplatsen, som är på E45 mellan Stora Vikenmotet och Trafikplats Bohusmotet, i riktning mot Göteborg.

Svartnade för ögonen

Vid 13.30-tiden meddelar räddningstjänsten att lastbilschauffören har förts till sjukhus med ambulans. Anledningen till olyckan uppges vara sjukdomsfall.

ANNONS

– Det svartnade för ögonen på chauffören så körde han i i mitträcket, säger Johan Häger, insatsledare vid Bohus räddningstjänstförbund.

Lastbilen har nu bärgats bort, men ett körfält i vardera riktning kommer att vara påverkat fram till klockan 21:00 ikväll.

– Man måste laga vägskadorna efter olyckan. Mitträcket är rejält skadat, säger Claes Hedberg, trafikledare på trafikledningscentralen.

Ingen ska ha blivit påkörd eller skadad i kraschen, bortsett från chaufförens sjukdomstillstånd. Vad det rör sig om för sjukdom är oklart.

ANNONS