Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Henrik Munck, tidigare MP, var på Demokraternas upptaktsträff under lördagen. Bild: Anders Ylander

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lämnade MP – Henrik Munck besökte nytt parti

För tre veckor sedan blev Henrik Munck petad som Miljöpartiets talesperson i trafikfrågor. Under lördagen var han på plats när nystartade partiet Demokraterna hade upptaktsmöte.

Efter en tid av interna stridigheter blev Miljöpartiets talesperson i trafikfrågor, Henrik Munck, till slut petad av partiet för tre veckor sedan. I pressmeddelandet anklagades han för att ha "kört ett eget spel i media som en del av en personkampanj". Några dagar senare meddelade Munck själv att ha lämnar Miljöpartiet, efter påtryckningar från de egna leden, men att han sitter kvar som politisk vilde.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under lördagen besökte Munck ett annat parti. På sociala medier syns han på bilder från Demokraternas upptaktsträff – ett parti som startades under 2017 av den tidigare moderaten Martin Wannholt.

– Jag var där för att träffa engagerade göteborgare, och det var flera som tyckte det var trevligt att jag var där. Sedan att bli politiskt engagerad för ett annat parti, det är något annat än att vara där och träffa folk, säger Munck.

Men kan du tänka dig att representera Demokraterna politiskt?

– Jag har inget besked om det idag.

LÄS MER: Munck petas: "Det är Ulf Kamnes kupp"

Planer på att fortsätta partipolitiskt

Henrik Munck utesluter dock inte ett samarbete – och är tydlig med att han har ambitioner att fortsätta vara verksam inom partipolitiken.

– Jag har sagt att jag vill fortsätta engagera mig för Göteborgs utveckling, ta tag i frågor som utsatta områden, trafik och infrastruktur, säger han och fortsätter:

– Det är klart att jag ser på möjligheten att för att fortsätta inom partipolitiken. Det är något jag tittar på.

LÄS MER: Munck lämnar MP efter bråk

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.