Lägenheter attackerade med smällare i Hammarkullen

ANNONS
|

Första larmet kom 18.03. Vid Hammarkulletorget kastade ungdomar först sten mot en ruta. När den boende öppnade fönstret sköts en raket in i rummet och en gardin började brinna. Branden kunde dock släckas av den som bodde i lägenheten.

Tio minuter senare fick polisen larm om att en raket slängts in genom en brevlåda i Sandeslätt. Raketen exploderade inne i lägenheten och lägenhetsinnehavaren uppges vara mycket skärrad. Skadorna blev dock inte värre än brännskador på en matta.

Vid halv sju kastade någon in smällare genom ett brevinkast på Bredfjällsgatan i Hammarkullen. Även där kunde de boende själva släcka branden.

ANNONS

Även polisen attackerades när de anlände.

- Det känns som om de här ungdomarna vill få igång oss på polisen och räddningstjänsten. Vid en av bostäderna kastade de ägg mot polisen som kom till platsen, säger Björ Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Sannolikt är det samma gäng som ligger bakom de olika angreppen.

- Det är ju springavstånd mellan gatorna, säger Björ Blixter.

Polisen lyckades dock inte gripa några misstänkta personer för attackerna mot bostäderna.

Strax efter klockan sju brann det också rejält vid Angereds Storåsväg mittemot Estrella, enligt flera vittnen.

Räddningstjänsten blev något fördröjd till släckningsarbetet, eftersom de inväntade polisen för att åka tillsammans till branden, med tanke på att polisen blivit attackerad tidigare under kvällen.

Den branden visade sig dock vara kabelbränning och kunde snabbt släckas.

ANNONS