Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Johan Nilsson/TT

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Kvinna utsatt för rånförsök

  En kvinna blev under torsdagskvällen utsatt för ett rånförsök i Brämaregården. En ung man försökte rycka ett guldhalsband när hon var ute och promenerade. Polisen beskriver tillvägagångssättet som en ny trend.
  – Vi har haft det här i alla stadsdelar, det sker överallt, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

  Det var strax innan klockan 19 som kvinnan var ute och promenerade i Brämaregården i Göteborg. Plötsligt kände hon att något vidrörde hennes hals där hon bar ett guldhalsband.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Hon promenerade längs Kastvindsgatan när hon kände att någon vidrörde hennes nacke, i samma ögonblick så sprang en kille förbi henne. Han försökte uppenbarligen få tag i hennes halsband, men misslyckades, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen region väst.

  Försvann från platsen

  Gärningsmannen försvann därefter snabbt.

  – Han sprang mot Vågmästare platsen och försvann.

  Kvinnan kontaktade polisen via telefon och skadades inte i samband med händelsen. Polisen skickade ut patruller som sökte efter mannen – det har ännu inte givit något resultat.

  – Inte vad jag vet, sedan kan det finnas kunskap inom polisen som gör att man kanske kan få vetskap om vem det är. Det återstår att se, säger Stefan Gustafsson.

  Polisen: "Kopplar ihop händelserna"

  Det är inte första gången som polisen får in larm om halsbandsrån. Den senaste tiden har flera liknande rån genomförts mot äldre människor.

  – Vi kopplar ihop händelserna på det sättet att det har blivit ett fenomen, att man försöker rycka halsband från kvinnor, ofta äldre. Tyvärr kan vi konstatera att det fortsätter. Det är helt uppenbart att man har hittat ett nytt sätt att komma åt värdeföremål. Ofta överraskar man genom att komma bakifrån, säger Stefan Gustafsson.

  Han menar att den här typen av brott drabbar offren i dubbel bemärkelse.

  – När man tar sådana här saker så är det inte bara ett halsband i sig, utan också minnen och stora värden. Det blir ett dubbelt trauma för dem som drabbas.

  LÄS MER: Nytt äldrerån under onsdagen – polisen ser ett mönster

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.