Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna rånad på guldhalsband – sju gripna

En kvinna blev rånad på sitt guldhalsband av en okänd man i Slätta Damm under fredagen. Den misstänkte mannen flydde sedan från platsen i en bil. Ungefär en halvtimme senare hittades bilen vid Rambergsvägen och polisen kunde gripa sju personer.

ANNONS
|

Händelsen utspelade sig i Slätta Damm i Göteborg strax innan klockan 16.30 under fredagen.

Kvinnan hade parkerat och var på väg att kliva ur sin bil när en annan bil stannade till i närheten. En man kom sedan fram till kvinnan, varpå kvinnan frågade om mannen behövde hjälp med något. Men kvinnan fick inget svar, i stället ryckte mannen av kvinnan hennes guldhalsband och flydde sedan från platsen i den bil han kom i.

– Han står och observerar henne och rycker sedan av henne guldhalsbandet, vänder på klacken och sticker från platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst och fortsätter:

ANNONS

– Hon var väldigt skärrad, säger han.

Bilen ska ha körts av en annan person när den lämnade platsen i riktning mot Tuve/Backaplan.

Flera personer gripna

Det ska ha funnits flera vittnen vid platsen som kunnat bidra med uppgifter om registreringsskylten på bilen till polisen.

En halvtimme senare påträffas den aktuella bilen av områdespolis vid Rambergsvägen. I bilen fanns minst fyra personer. Polisen valde då att spana på bilen en stund, och då anslöt ytterligare en bil med flera personer i.

Flera polispatruller larmades till platsen och totalt kunde sju personer säkras och gripas. Polisen hittade även flera guldhalsband som misstänks vara stulna på en av personerna i bilarna. Alla personer fick följa med in till polisstationen för vidare utredning.

Polisen skickade även en hundpatrull till platsen.

– Det är även en hundpatrull som ska göra ett sök i närheten av där bilen har stoppats. Ibland kan de vara så att personerna slänger grejer runt sig när polisen närmar sig, då är det bra om vi får dit en hund, säger Christer Fuxborg.

LÄS ÄVEN: Polisen: "Tror inte att det är en liga"

Flera rån tidigare

Det har varit flera liknande rån under de senaste månaderna i Göteborg, där främst äldre kvinnor blivit bestulna på sina guldhalsband. Enligt Christer Fuxborg är tillvägagångssättet en ny trend sedan en tid tillbaka, som skulle kunna hänga ihop med att priset på guld har ökat.

ANNONS

Men han påpekar att det inte verkar röra sig om samma gärningsmän vid varje tillfälle.

– Utifrån de signalement vi har fått så har det varit en hel del i olika konstellationer. Det känns som det är lite av en copycat, att människor hör om det och tänker att det är ett sätt att tjäna enkla pengar på, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS