Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

OBS! Arkivbild. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kvinna bestulen på hundratusentals kronor

En kvinna i 45-årsåldern blev under måndagen bestulen på sin handväska, ett armbandsur, samt ett armband. Det sammanlagda värdet på stöldgodset uppgår till hundratusentals kronor.

Klockan 12.49 under måndagen fick polisen in en anmälan om stöld på Kungstorget i centrala Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var en kvinna som blev nedknuffad av ett gäng. De tar hennes handväska, armbandsur och armband, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Efter attacken flydde gärningsmännen mot Västra Hamngatan. Kvinnan kunde i alla hast inte uppge några signalement på männen.

Sexsiffrigt belopp

Enligt polisen uppgår värdet av det som har stulits till mellan 100 000 och 200 000 kronor.

– Polispatrullerna har uppgett att de beräknar värdet av de stulna tillhörigheterna till ett sexsiffrigt belopp, säger Hans Lippens.

Kvinnan ska till följd av händelsen blivit väldigt chockad och skärrad. Efter att polispatrullen mött upp henne fick hon följa med till stationen där en anmälan gjordes och där de bestulna sakerna fick identifieras så gott det gick, bland annat genom att kvinnan fick uppge inristade initialer och andra kännetecken.

– Detta görs ju för att smyckena ska kunna spärras direkt om någon försöker sälja dem. Vi har samverkan med olika uppköpare, så det blir omedelbar spärr om någon försöker något.

Polisen utreder just nu ärendet som grov stöld.

Vanligt förekommande

Stölden är inte unik i sig. Enligt polisen har man den senaste tiden haft överfallsstölder där gärningsmän har knuffat omkull folk och bland annat tagit deras halskedjor.

– Vi tog ett gäng för 14 dagar sedan på Hisingen, där sju av dem greps, misstänkta för liknande brott.

Trots den rådande trenden vill polisen inte säga att det rör sig om någon organiserad stöldliga, utan snarare om olika individer som agerar på likartat sätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.